IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това вече е прекалено!

Камион Evergreen запуши магистрала, точно както контейнеровозът запуши Суецкия канал

Очевидно на гледката на гигантския контейнеровоз, блокирал Суецкия канал, не й е съдено бързо да отшуми, дори и след като глобалната криза в корабоплаването бе преодоляна. Ден след успешното отстраняване на кораба на компанията Evergreen, хит в Twitter стана камион с нейното лого, блокирал по абсолютно същия начин магистрала в Китай.
 
  
Еvergreen, камион, магистрала
  
  
Приликите между двата инцидента са поразителни, макар мащабът да е съвсем различен. Камионът, затворил магистралата между мегалополисите Шенджен и Чанчун, дори е застанал под абсолютно същия ъгъл като контейнеровоза.

В интерес на истината, тайванската корпорация Evergreen, която е собственик на злополучния контейнеровоз Ever Given, не може да бъде винена поне за магистралната злополука. Компанията не притежава камиони и не извършва транспортни услуги на територията на Китай, по обясними причини. Най-вероятно в случая стар неин контейнер е използван от друга транспортна фирма.
 
  
Evergreen, Ever G|iven, Суецки канал
  
  
Освен това, ако се съди по датите на снимките, историята в Китай се е развила преди тази в Суецкия канал - може би като предупреждение? Единственото сигурно е, че това ще роди още множество шегички и меми.

 

0 от 500