IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda превърна дефект на двигателя в ефект

Собственици на Civic и CR-V се оплакват, че 1,5-литровият турбо-мотор не загрява добре

Още през октомври 2018 година собственици на два модела на Honda - Civic и CR-V (на снимката), оборудвани с 1,5-литров турбо двигател, се оплакаха, че двигателят има проблеми с отоплителна система през зимния сезон. Съответно, той не загрява достатъчно, когато температурите навън паднат под -9,5 градуса по Целзий.


Honda CR-V


Стотици шофьори от САЩ и Канада се оплакаха на в сайта CarComplaints.com, а в самата компания бяха получени 26 официални жалби. Това накара Honda да организира сервизна акция, която включваше актуализация на софтуера, смяна на маслото и нов блок за управление на климатика. Резултатът обаче се оказа неуспешен, като повечето собственици обявиха, че проблемът със загряването си остава.

От компанията заявиха, че високата топлинна ефективност на турбодвигателя е причината засегнатите автомобили да не загряват добре при зимни условия. Автомобилният производител дори се опита да обясни, че дефектът всъщност е ефект и самият двигател няма дефект.


Honda CR-V двигател


„Тези, които карат автомобили с 1,5-литров турбо-двигател на кратки разстояние или ги държат запалени на място при ниски температури, може да усетят, че загряването не е толкова бързо или ефективно, колкото се очаква", коментира представител на Honda пред изданието The Drive.

Нещо повече - от компанията бяха категорични, че автомобили, които се карат продължително време или се натоварват повече при движение по магистрала нямат подобен проблем.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #7
    16 rate up comment 43 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цялата им фирма на тея е дефектна
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Абе 3 ( преди 2 години )
    Само в САЩ бяха доказани и признати от хонда минимум 15 смъртни случая точно с такъв аирбаг. Отделно стотици "късметлии" с хонди са ранени само в щатите.Хайде проверявай малко преди да пишеш лъжи!
  • #5
    37 rate up comment 17 rate down comment
    The Power of Dreams ( преди 2 години )
    Таката не e на Хонда, малки злобни и непросветени тролчета. Таката оборудваше цял свят с дефектини патрони.Всички германски прехвалени дизели загряват сле 50км.Някои американки бензин, даже и не загряват.Английските кочини също.Парното на Хонда Сивик 1981г. все още работи като часовник и за 5мин. от запалването е като баня.
  • #4
    83 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хонда веднага да вземат съвет от мега-гига-премиум марката бмв. Те имат дългогодишни традиции в прегряването на двигатели. За благодарност Хонда могат да предоставят макет на мигач, а бмв да запознаят клиентите си с това непознато устройство.
  • #3
    27 rate up comment 7 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Това кой ти го каза? Или така да си чешем езиците? Хонда бяха от първите, които започнаха напълно безплатна подмяна на дефектните пиро-патрони на Таката. Преди изобщо да е имало инцидент с автомобил Хонда.
  • #2
    28 rate up comment 37 rate down comment
    Гола вода ( преди 2 години )
    Тия смешници и едно парно не могат да направят вие чакате цял автомобил?!
  • #1
    19 rate up comment 28 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    Същите от хонда по-рано обясняваха и как е нормално нещастните им шофьори да бъдат разстрелвани в движение от дефектен еърбег!