IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два електромобила ще спорят за "Световна кола на годината"

До финала на конкурса достигнаха Honda e, Volkswagen ID.4 и Toyota Yaris

Организаторите на конкурса "Световен автомобил на годината 2021" обявиха финалистите в надпреварата. Победителят в ежегодната надпревара ще стане ясен на 20 април.


автомобил на годината


До финала достигнаха два електрически модела - Honda e и Volkswagen ID.4., които ще спорят за престижното отличие с Toyota Yaris. От борбата преди финала отпаднаха модели като Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe, BMW 4-Series и Mercedes GLA, а също така новите Kia K5 и Kia Sorento, както и Mazda MX-30.

Организаторите на конкурса обявиха и финалистите в отделните категории. За "Световна градска кола на 2021 година" ще спорят 3 японски модела - вече споменатите Honda e и Toyota Yaris, както и Honda Jazz/Fit.


автомобил на годината


При луксозните автомобили финалната тройка е Land Rover Defender (на снимката) , Mercedes S-Class и Polestar 2, като от битката отпаднаха Aston Martin DBX и BMW X6.

В категорията за "най-производителни автомобили" на финала се класираха Audi RS Q8, Porsche 911 Turbo и Toyota GR Yaris, както и тук големият губещ е BMW, тъй като M2 CS и X5 M/X6 M бяха елиминирани от надпреварата.


автомобил на годината


Организаторите ще връчат и награда за най-добър дизайн, където финалистите са Honda e, Land Rover Defender и Mazda MX-30 (на снимката). Преди финалната права битката напуснаха Polestar 2 и Porsche 911 Turbo.

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Потен, мазен майстор ( преди 3 години )
    9, от целия свят май само ти още не си разбрал, че двигателят с вътрешно горене е глух клон на еволюцията. Това е една изтормозена техника, работеща на принципа на множество взривове, която цял живот се опитва да се саморазруши и най-накрая успява. Изкопаеми брички с избушени гърнета, които вървят на сок от динозаври. Време им беше отдавна да ходят при тях, а петролът да остане за асфалт и пластмаса - далеч по-полезно!
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Кой? ( преди 3 години )
    До 10. Къде го видя това че цял свят си мислят че е реплика на mini? Toyota 1997 година започнаха производството на хибридна кола... това означава ли че днес всички останали, които "правят" хибриди са откраднали от Toyota? Белият диод го създал японец, алкантара-та също... и всички които ги ползват тези творения са крадци? Кой е крадеца?
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Задължително ли е вече в журето на т. н. кон глок с да са само войнствени електро и еко *** и да се натрапва на останалите техния избор? Управлението на автоиндустрията все повече започва да се влияе от техния рев, който е същия като на розово-жълто-лилявите!
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ID4 оправиха ли му софтуера?
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 3 години )
    Хайде провери как стоят нещата и опитай пак.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 3 години )
    Land Rover Defender при луксозните автомобили срещу Mercedes S-Class. Поне на мен взе да ми идва в повече от това преплитане на класове, използване на стари или утвърдени имена за нещо съвсем различно. Ако имах възможност за нов автомобил, сигурно трябва да си взема отпуск, за да се ориентирам кое какво е.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За Ярис и ИД4 разбирам ама тая Хонда е нищо особено освен дизайна а пробега й колкото на Дачия Сприпг но на цената на ЗОИ