IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover получи още по-луксозни версии

SVAutobiography Ultimate ще се предлага в удължен и в динамичен вариант

Английският производител Land Rover представи две нови версии на флагмана си Range Rover SVAutobiography. Те получават добавка Ultimate, като едната е с удължено междуосие.


Range Rover SVAutobiography Ultimate


Цените на двата всъдехода за Великобритания са 147 411 лири за стандартния вариант Dynamic и 183 076 лири за удължената версия. Всяка кола от тези серии се довършва ръчно от подразделението SV Bespoke на Land Rover в Техническия център за специални автомобила на марката в Уорикшир.

Желаещите да притежават тези два автомобила ще могат да избират между два агрегата - 5,0-литров бензинов V8 с механичен компресор и мощност 575 с., и хибриден P400e. Последният изминава до 40 км само на електричество, като официално обявените нива на вредни емисии от производителя са 75 г/км.


Range Rover SVAutobiography Ultimate


Моделът Dynamic е фокусиран върху водача, като окачването и кормилното управление са настроени за допълнителна пъргавина на пътя. Системата Dynamic Response на Land Rover помага да се контролира накланянето на каросерията, а самата височина на всъдехода е намалена с 8 мм. Тези подобрения се предлагат само за варианта със стандартно междуосие.

За всъдехода са предвидено още 22-цолови алуминиеви джанти с пет спици, както и екстериор в цвят Orchard Green. Покривът е в контрастния Narvick Black, в който са боядисани още огледала на вратите и медни детайли около надписите Range Rover и SV.


Range Rover SVAutobiography Ultimate


Отвътре интериорът се отличава с кожа Tan и допълнителни елементи от въглеродни нишки. Клиентите могат да изберат и кожена тапицерия, изработена от италиански специалисти от ателието Poltrona Frau.

Централната конзола разполага с часовник, създаден от производителя на часовници Zenith, а специална табела под въртящ се превключвател за смяна на предавките отбелязва, че автомобилът е доработен от подразделението SV Bespoke.


Range Rover SVAutobiography Ultimate


Моделите с дълго междуосие предлагат седалки с полувинилова кожа, които разполагат с функции за отопление, охлаждане и масаж. Според Land Rover, мястото за краката на пасажерите достига 1,2 метра, като се предлагат и специални подложки за максимален комфорт. Сгъваемите масички може да се прибират, има и хладилник за напитки.

Снимки: Land Rover

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Има един канал в youtube AutoTopNL който се занимава с тестове на коли на аутобана. Авторите направиха видео преди месеци как си купуват нова фирмена кола Range Rover SV. След 4-5 месеца направиха видео как я връщат и взимат друга, защото постоянно се чупела :)
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Със стил до сервиза. Не мога да повярвам колко има по стендовете в Мотопфое. Толкова ли трошливи?