IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Xiaomi ще прави електрически автомобил

Китайският производител на смартфони ще инвестира 10 млрд. долара в проекта

Китайската компания Xiaomi, която произвежда смартфони и други електронни устройства, потвърди официално появилите се слухове, че ще произвежда „умни“ електрически автомобили.


Xiaomi


В съобщение до инвеститорите, разпространено от базираната Пекин мултинационална компания, се посочва първоначална инвестиция в размер на 10 млрд. юана (1,29 млрд евро) за създаване на нова компания, изцяло собственост на Xiaomi Communications Co.

Съобщава се още, че намеренията на производителя на електроника са да разшири инвестицията до 10 млрд.. долара (8,41 млрд. евро) през следващите 10 години. Отговорник за проекта за създаване на "интелигентен агрегат за електрически превозни средства" е Лей Джун, настоящ главен изпълнителен директор на китайския електронен гигант.

Подробности за проекта липсват, което със сигурност ще засили слуховете и спекулациите по темата. Твърди се, че Xiaomi преговаря с автомобилния гигант Great Wall за сътрудничество за изграждането на електрически превозни средства. Много анализатори са на мнение, че компанията може да се съюзи с друг електронен гигант от Китай - Huawei.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Тя европа да им спре помощите на Китай и пазара им ще стане колкото македонския.Аман от азиатски ***
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Смеех ( преди 3 години )
    ДО 4Да в некой друг живот
  • #2
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    И кой пазар ще откраднат бе зубър избушен.Френския немският или италианският.Стига прстотии
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Докато европейските марки си играят на кой е по-по-най премиум, мислейки си че нещата са както едно време, и за влизане на пазара ти трябват огромни инвестиции и ной-хау, китайците ще им откраднат пазара. Почти всеки с инженерни умения, може да си изтърбуши ДВГ колата и да я направи електрическа в гаража си, какво остава за компаниите за електроника. Просто ще наемат под-доставчиците на автомобилните компании да им правят купетата, и ще ги натъпчат с електроника, батерии и задвижвания.