IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ готвят кросоувър на слънчеви батерии

Моделът на Humble Motors ще развива 1020 конски сили

Американската компания Humble Motors планира да предложи кросоувър, който работи на слънчеви батерии. Както съобщава Insideevs, автомобилът е получил името One и може да превозва 4 човека.


Humble Motors One


Основни конкуренти на кросоувъра ще бъдат електромобилите на Tesla, Lucid и Rivian. Цените на модела в базовия му вариант ще стартират от 109 000 долара, като производителят вече приема поръчки, като исканият депозит е 300 долара. Серийното производство ще стартира през 2024 година, а първите бройки ще бъдат доставени на клиентите години по-късно.

Засега електрическият кросоувър съществува единствено като виртуален концепт на изображения на компанията. Машината ще получи покрив със слънчеви панели, но основният източник на захранване ще бъде акумулаторна батерия, която се зарежда от електропреносната мрежа. Коефициентът на челно съпротивление ще бъде 0,25.


Humble Motors One


От компанията допълват, че мощността на One ще бъде 1020 к.с., като пробегът с едно зареждане трябва да достигне 800 км. Динамичните характеристики засега не се съобщават, а посочените данни са за топ-версията.

Снимки: Humble Motors

0 от 500