IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийци направиха уникален Land Cruiser 6x6

Триосният пикап на Toyota е подготвен за сериозен оф-роуд

Твърди се, че Австралия има една от най-дивите територии на света. И в страната-континент офроудът не е хоби или някаква специфична тръпка, а просто неизменна част от ежедневието, изпълнено с тежки и дълги пътувания в пресечени терени, просто защото нормални пътища няма навсякъде.


Toyota Land Cruiser GXL 6x6


Затова не е изненадващо, че някои от световните лидери в офроуд оборудването и преоборудването на високопроходими автомобили се намират именно в "Долната земя". И много често техните проекти успяват да ни спрат дъха с уникални решения, визия и способности.

Едно интересно доработване на легендарен всъдеход ни представят инженерите от компанията JMax Engineering. Специалистите са взели за отправна точка шаси-пикапа с 4 врати от серията 70 на Toyota Land Cruiser като са го превърнали в уникално 6х6 чудовище. За целта, машината е минала през сериозна ревизия на шаси, окачване и други компоненти.

Toyota Land Cruiser GXL 6x6 е с удължена колесна база и съответно по-дълга рама, за да може да се захване третият задвижващ мост. Той, както и другият заден мост, е оборудван с диференциал с блокаж, специално решение за захващането и модифицирано усилено окачване.


Toyota Land Cruiser GXL 6x6


Отпред също има налично усилено окачване със специални амортисьори и пружини, а инженерите са добавили и специална изпускателна система. В добавка, машината разполага и с куп допълнителни аксесоари за оф-роуд като защити под шасито, стоманена броня с лебедка, шнорхел с циклонов филтър и специална офроуд навигация в салона.

За задвижването на 6-колесния пикап се грижи 4,5-литров V8 турбодизел с максимална мощност от 205 конски сили и въртящ момент от 430 Нм. Агрегатът е стикован с 5-степенна автоматична скоростна кутия, която предава тягата към задните 4 или всичките 6 колела, включително и чрез понижаващи предавки.


Toyota Land Cruiser GXL 6x6


Конкретният екземпляр от галерията по-долу е с по-малко от 20 000 километра пробег и е произведен през 2019 година. Компанията го продава за 193 хиляди австралийски долара или около 125 000 евро.

Повече снимки на атрактивния Toyota Land Cruiser GXL 6x6 вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Наще момчета от Vromos направиха не по-лош пикап 6х6 на базата на Тойота хай лукс. Така че, колко пък да е уникална?
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Тоя двигател ще те надживее теб и твоите деца!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    И.а ( преди 3 години )
    Ама има въртящ момент да те скрие. И живот дълъг живот е него. Тия турбилирани алуминиеви блокове на новите марки недей мисли че стават за нещо затова хората с доход на 150 000 хиляди отдавна са се отървали от него.