IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кое излиза по-евтино: нов Volkswagen Polo или 10-годишен Mercedes?

Отговорът на този въпрос вероятно ще ви изненада

Нова, но по-скромна кола? Или пък премиум, но на почтена вече възраст? Това е големият въпрос на българския автомобилен пазар от доста време насам. Ние не се наемаме да даваме категоричен отговор: в полза и на едното, и на другото има разумни аргументи. А и всякакви опити да се изчисли кое е по-изгодното удрят на камък, защото това зависи от конкретните автомобили, от конкретните собственици и от начина, по който поддържат и ползват машините си.

И все пак експериментът на руското издание "За Рульом", което сравнява разходите при чисто нов Volkswagen Polo и при 10-годишен Mercedes GLK, определено предизвиква любопитство, и може да ви даде някои интересни насоки при избора. А крайният резултат вероятно ще изненада мнозина.


Стар GLK и ново Polo - кое е по-евтино? (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #10
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Японски бегачки ( преди 3 години )
    Кочини! Всеки месец в сервиза!
  • #9
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Да бе да ( преди 3 години )
    И започвате да зареждате от нашата перфектна нафта, че като се почне едно ходене, за туй-онуй,след година -две,да го докараш ГЛК-то до хубаво състояние,няма как да не се бръкнеш поне 2-3 хилки.Все ще излезе нещо- кой си продава хубавата читава кола евтино(нали се гледаме келипира).Не знам, за мен , новото си е ново !Да не се е търкал *** на Мехмед от Германия,а да седнеш на новичко! Всеки си има правао на собствен избор рабира се!
  • #8
    11 rate up comment 23 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    Безсмисленото на тая статия, че сравняват две добри марки автомобили - и двете марки са добри и стари, и нови. Интересно щеше да е сравнението между някоя добра марка и разни дачии, рена, пежа и прочие.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MB GLK ( преди 3 години )
    Справка в mobile.de
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    MB GLK ( преди 3 години )
    По тези критерии за възраст и километраж в родината му има 38 броя от тях 2та най евтини бяха по 13990 евро.Всичко останало е към 16,17000.Всеки да си смята кое му е изгодно
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Qwerty ( преди 3 години )
    Що да не отиде в банката човека или на лизинг от тия дето са като бързите кредити взема някой 12,13 годишен скраб за 10,15000 за 5 години го изплаща срещу поне половината на сумата отгоре.Цъфтят складовете за китайски части и гаражи -сервизи .Слагат им стикери...почва драма ше мине ли няма ли ...ше трябва катализатори дпф ...но със сигурност ще се намери кой да вкарва от китай даже сигурно и на лизинг ще може да се плащат....и така в спиралата на бездънната яма.
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Qwerty ( преди 3 години )
    Няма да отиде при вносителите а ще им вдигне оборота съответно и печалбата.Ще бъде за сметка на държавата.Ако да кажем че е насочено към частните купувачи както би трябвало да е,не вярвам че ще се възползват повече от 7,8000 в цяла България.Фактически ако голямата част от тези хора си купят нови автомобили от около 25000 това е горе долу равно на ддс .На Фирмите така или иначе им го приспадат.И защо обаче нашата държава да го прави като няма келепир.Умира сивата икономика скраб срещу пари.
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тук веднага се сещам от тия дни статията, как Асоциация на вносителите искат държавата да дава по 5 х. за покупка на нова кола/чрез сложни схеми, но парите всъщност за тях!!/! А вижте и разликата в цената - Русия не е в ЕС и вероятно таксите при внос са по-високи!!
  • #2
    34 rate up comment 14 rate down comment
    radoslav ( преди 3 години )
    Егати държавата сме В Русия Поло е 10 бона по евтино отколкото у нас. И после защо караме стари коли.Идват избори идват помислете.
  • #1
    24 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Не е баш така..статистиката на МВР се отнася най-вече до тия, дето избират между 20-годишен премиум и 10-годишна масовка :D