IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge внедрява нестандартна защита срещу кражба

Седанът Charger SRT и купе Challenger SRT първи ще получат новата технология

Компанията Dodge въвежда нова система за защита от кражба. Тя ще се появи първи при седана Dodge Charger SRT и купето Challenger SRT (това са най-мощните версии, оборудвани с двигатели Hemi V8 с обем 6,2 или 6,4 литра).


Dodge Challenger


Устройството се появява за първи път при серийни автомобили, като от компанията го определят като "втора защитна линия", тоест тя се активира само в случай, че крадецът е успял да отстрани механичните блокировки, да блокира сигнализацията и да стартира двигателя.

Системата изключва педала на газта и не позволява на мотора да развие повече от 675 об/мин (толкова е празният ход при моделите на Dodge). В подобен режим двигателят дава само 3 к.с. и 30 Нм, което означава, че автомобилът все пак ще може да се движи, но много бавно и крадецът няма как бързо да избяга от местопрестъплението. Съответно, подобно придвижване навярно ще привлече и вниманието на полицията.

Собственикът на автомобила може да премахне блокировката, като въведе 4-цифрен коз на екрана на мултимедийната система. От Dodge твърдят, че системата използва двойно шифроване, а новата функция ще се появи при Dodge Charger SRT и Challenger SRT през втората половина на годината.

Технологията ще може да се постави и на всички коли от двата модела, произведени след 2015 година, като за целта техните собственици просто трябва да посетят сервизите на марката, където безплатно ще бъде променен софтуера на автомобилите им.

Снимка: Dodge

0 от 500