IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поляк не успя да вземе книжка за 192-и път

Постижението на 50-годишния мъж обаче все още е далеч от абсолютния рекорд

Жител на полското градче Пьотркув не успява да вземе шофьорския изпит в продължение на 17 години. Мъжът има огромен проблем с теорията, като до момента се е провалил на нея 192 пъти, съобщават местните медии.


шофьорски курсове


В страната няма ограничения за броя на явяванията на шофьорски изпит, така че 50-годишният мъж явно ще продължи да опитва. Всеки изпит обаче се плаща, като до момента полякът е похарчил над 6000 злоти (около 2550 лв).

Случаят с мъжа, чието име се пази в тайна, накара полски активисти да призоват за ограничения на броя на изпитите, на които може да се яви курсант. Според тях, хора като този не могат да гарантират безопасно шофиране по обществените пътища.

Статистиката сочи, че в Полша 50-60% от каращите шофьорски курсове взимат теорията от втория или третия път. Практическият изпит се оказва дори по-труден, тъй като само 40% от курсантите успяват да се справят от първия път.


шофьорски курсове


Друг мъж от Полша до момента се е явявал 113 пъти на изпит, а в Пьотркув живее и мъж, който досега е късан 40 пъти. Всички те обаче са много далеч от абсолютния рекорд, който принадлежи на жена от Южна Корея. Преди 11 пъти тя записа 950 неуспешни опита, след което се отказа.

0 от 500