IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странната причина за отказване на шофьорска книжка

Бразилец е принуден за кара без документи, защото е твърде висок

Най-странната причина за отказване на шофьорска книжка

Бразилецът Денис Албино фактически би могъл за кара автомобил още от 1994 г., когато е навършил 21 години. Той се е научил да управлява автомобили, знае отлично правилника за движение, но не може да се яви на изпит, тъй като е прекалено... висок.

А Денис се нуждае от автомобили, тъй като всеки ден пътува за работа в бразилска телевизия. Там той участва в шоу, в което демонстрира своя висок ръст - 230 см. Проблем за мъжа е и фактът, че носи обувки 52-ри номер, които са прекалено големи за педалите на автомобила.

Преди 4 години бразилецът е на път да разреши проблемите си, като си купува Volkswagen Parati (модел, предлагат на местния пазар) и премества седалката с 10 см назад. Въпреки това, главата му опира в покрива и Денис отново остава разочарован, съобщава изданието Unilad.

Сега Албино е решен да се пробва отново, като ще си купи кабриолет. А дотогава мъжът ще продължи да кара без книжка. Тъй като е вторият по височина човек в Бразилия, той е много популярен и досега пътните полицаи винаги го пускат, без да го наказват.

Снимки: Unilad, Facebook

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кире Комбайнеро ( преди 4 години )
    Какво общо има ръстът с явяването на изпит за шофьорска книжка?! Не можел да вземе книжка, щото бил много висок, видиш ли...! По-голяма глупост не бях чувал!
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Да се беше обадил да му подаря моя Трабант - идеален е. Махаш шофьорската седалка, сядаш на задната и си караш спокойно, поне аз така правих, *** съм само 1.85 висок...
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Няма ли някой миниван или джип ко трябва и малък бус чак пък толкова а пише че докато си купи кабрио ще кара без книжка това ли е условието за книжка да си купи кабриолет що за глупост