IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat съкрати... тоалетните на работниците

Странни мерки за понижаване на разходите, които в Италия са до четири пъти по-високи, отколкото в Испания

Голямото съкращаване на разходи във Fiat е започнало от... тоалетните, оплакаха се синдикалисти. В завода Мирафиори в Торино са затворени част от тоалетните, съкратени са почивките за хигиенни нужди, и са понижени температурите в работните помещения.
 
  
Fiat, Мелфи, завод, работници
 
   
След обединението на Fiat-Chrysler и Peugeot-Citroen шефът на новата група Stellantis Карлос Тавареш обеща, че може да понижи разходите с до 5 милиарда евро на година. Освен това той разкри, че производствените разходи в италианските фабрики на групата са до четири пъти по-високи от аналогични заводи във Франция и Испания. Португалецът гарантира, че ще може да намали разходите, без да се стига да съкращаване на работни места.

Според Давиде Провендзано от профсъюза FIM съкращенията в Мирафиори, където се прави електрическият Fiat 500e, вече са започнали. Според него обаче насочването на усилието към тоалетните и хигиената е грешка. "Това се случва по време на Ковид-19, когато би трябвало да увеличаваш броя на достъпните тоалетни и хигиенните услуги, вместо да ги намаляваш", заяви Провендзано.

Информацията бе потвърдена и от Еди Лаци от синдиката FIOM. Според него обаче това са по-скоро инициативи на местните мениджъри във Fiat, а не глобална политика на Stellantis. "Тези мерки са капка в океана", казва Лаци пред Reuters.

В завода в Атеса, където се произвеждат лекотоварните модели, са съкратени 35% от почистващите фирми, но това не се отнася до въведените извънредни дезинфекции. Тоалетните също функционират нормално.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    niko ( преди 3 години )
    Френска му работа.Отвсякъде гледат да спестят пари франсетата. С претекст за екология и зелена енергия надуват сметки на потребители и съкращават разходи за тоалетни.Например за да се пести вода инсталират писоари които работят без вода и резултата е естествено по-лоша хигиена и повече неприятни миризми.Става дума за голям завод във Франция, но е в интерес на истината собственицит не са французи.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    5 милиарда допълнителни приходи от обединението, не съкращаване на разходи. Нивото ви е Уикен...
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само достъпа до кафе машините да не ограничат.......