IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният Nissan Z беше напълно разкрит

Съперникът на Toyota Supra беше заснет и отвътре (ВИДЕО)

Компанията Nissan се готви за пускането на пазара на новото си спортно купе Z, което ще заеме мястото на остарялото 370Z. Засега японците показаха единствено концептуалния вариант на автомобила, но сега се появи видео, в което е заснета серийната версия.


Nissan Z


Заедно с видеото в профила Nissan Arabia в Instagram бяха публикувани и снимки на автомобила без камуфлаж. Ако се съди по тях, серийната версия на купето почти не се отличава от прототипа Z Proto, който дебютира през есента на миналата година.

Дизайнът на автомобила е в ретро-стил, като препраща към по-ранните купе на Nissan. Предната оптика, например, представлява интерпретация на фаровете на 240Z, а задната част напомня за модела 300ZX от края на миналия век.

Още снимки на заснетия сериен модел - вижте в галерията:


По неофициални данни, Nissan Z ще бъде оборудван битурбо V6 двигател с обем 3,0 литра, който ще развива 405 к.с. Моторът ще може да се съчетава както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия.

В салона се вижда същият триспицев волан като на Z Proto, както и цифров приборен панел с диагонал 12,3 инча и екран на мултимедийната система с по-малки размери.


Nissan Z


Заснетият сериен Nissan Z няма никакви надписи, които да подсказват за името му. Очаква се конкурентът на Toyota Supra и BMW Z4 да се появи на пазара под индекса 400Z.

Снимки и видео: Instagram

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Значи недоволствате за колата а не знаете че предницата е от Datsun 240z Fairlady а задницата от Nissan 300zx. Два легендарни японски автомобила. Резултатът е нещо невероятно а и със сигурност по-добро от 370z.*** карай си голф двойката или 20 годишното бмв и стига давай акъл
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    bmw 550d ( преди 3 години )
    Според мен предницата е направена да напомня на Datsun 240Z
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    bmw 550d ( преди 3 години )
    Има нещо ретро в дизайна което много ми харесва. Не съм фен на извратения японски дизайн но това е доста различно от стандартните недоразумения които произвеждат и ми харесва.
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Фен :) ( преди 3 години )
    "Не бе, те японците могат само косачки да правят!" ; - из мислите на *** с Golf-а и телефона за 2 хилки.