IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя 17-годишен Nissan на магистрала

Дори след близо 2 десетилетия на пътя купето 350Z все още не е загубило своята сила (ВИДЕО)

Магистралите в Германия все още служат като магнит за любителите на високите скорости, които искат да изпробват възможностите на своите автомобили. Причината е, че някои участъци нямат ограничения на скоростта и на тях шофьорът може да дава пълна газ, без да се притеснява от евентуални санкции.


Nissan 350Z


Такъв е и случаят с този Nissan 350Z от 2004 година, който беше тестван на аутобан, като видеото е качено в YouTube-канала CarRanger. Въпреки че е на 17 години, спортното купе все още предлага впечатляващи технически характеристики. То се задвижва от 3,5-литров V6, който предава тягата към задните колела с 6-степенна механична скоростна кутия.

При излизането си от завода двигателят на купето е развивал 280 к.с. и 362 Нм въртящ момент. Заснетото видео показва как колата прави няколко опита за спринт със скорост от 100 до 200 км/ч, като това отнема средно 18,4 секунди. Освен това, спортният модел успява да развие впечатляващите 250 км/ч.

Видеото показва и къде се класира Nissan 350Z спрямо другите превозни средства тествани за ускорение от 100 до 200 км/ч. Сред тях са Volvo 850 T-5R, което се нуждае от 18,9 секунди, и Audi S5 V8 - 14,8 секунди. Далеч напред се класира Ford Mustang с 11,9 секунди, което е непостижимо за купето на Nissan, но пък не бива да се забравя, че то е на 17 години.



Моделът 350Z се произвежда до 2009 година, когато беше заменен от 370Z. Той също вече не се произвежда, като очакваме да видим неговия наследник. Засега името му е Nissan Z Proto, за който се твърди, че ще получи 3,0-литров турбомотор от Infiniti Q60 Red Sport. Двигателят развива 405 к.с., което съчетано с ниското тегло на бъдещия Z (около 1500 кг), обещава доста впечатляващо представяне на пътя.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До #10 ( преди 3 години )
    Аз такива като вас с избушените трилитрови дизели, много ги харесвам на магистралата. На 200 и малко почвате да вехнете. За справка.... Lexus is 200 с механичен компресор, че и на газ.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гошо ( преди 3 години )
    Ха ми и моят МЕрцедес е 98г и си хваща 200 без проблем и не е спортен модел и е на 700 000км пробег, що спортен нисан да не постигне нещо такова, че и е на по малко години и по малко километри.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 3 години )
    Заради такива като тебе умират хора по пътищата!С таралясник 250 ще вдига...И къде е разрешено в България това?Или след една бела магистралка всичко хвърчи,даже и ти и 20 годишната ти кошница!
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е лоша кола в класа си, ама ориз феновете пак се превъзбуждате и бълнувате генерации и къв ли не тунЕкбезполезен при астматиците. За вървене всяко комби с трилитров немски дизел( тодруги няма) ще го смачка магистрално. Дизила ко се бъзикне оризарниците няма кво да изкарат насрища.... а в европа има и бензинки ава истински не като ориз фрезите
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Това, че определени автомобили не се радват на популярност в Европа, не ги прави лоши. Има доста качествени коли, които въобще не се предлагат на европейския пазар или не са особено популярни.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Стига бе, с 325 е46 от 2001 хващам 250 на аутобана.Та тоя Нисан ли няма ?
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 3 години )
    Айде на бас, че ако и се сложи качествена всмукателен система, хубава генерация, и ECU-то се бутне малко ще натръшка доста премиум кошници А!? Нищо че е на 17.
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Един красив автомобил,след който още се обръщат хората
  • #1
    27 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Изключително ,,смислено" изказване от твоя страна. Това, че не харесваш даден автомобил, не е причина да го отричаш напълно. Нисана е приличен автомобил - двуместно купе или роудстър, мощен атмосферен двигател и задно предаване. За мен това е един забавен, относително надежден не чак толкова недостъпен като цена и поддръжка автомобил.