IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan потвърди 3-цилиндровия мотор на X-Trail

Кросоувърът ще получи и нова трансмисия, която няма аналог

Новото поколение на Nissan X-Trail вече се продава в САЩ, където моделът е известен под името Rogue, а само преди дни станаха ясни и част от характеристиките на китайския вариант. Той получава мотор 1,5-литров турбомотор с 3 цилиндъра, който ще се поставя също така на версиите за Европа и Северна Америка.


Nissan Rogue


Представител на Nissan потвърди пред Motor1, в компанията подготвят експериментална програма за кросоувъра, която освен нов двигател, включва и напълно нова трансмисия. Тя няма аналог (какво означава това, така и не се съобщава) и ако нейните тестове се окажат успешни, ще бъде поставена на новия X-Trail/Rogue още през тази година.

Според документите, предоставени от Nissan, новият 3-цилиндров двигател ще се предлага за всички нива на оборудване на модела - както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Моторът ще се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Мощността на двигателя е 204 к.с., като посоченият разход на гориво за версията с предно предаване е 6,36 л/100 извънградско и 7,84 л/100 км градско. При варианта с 4х4 тези показатели са съответно 6,35 и 7,13 л/100 км.

Към момента новият Nissan X-Trail/Rogue се предлага единствено с 2,5-литров атмосферен двигател с мощност 184 к.с. Той се съчетава само с вариаторна трансмисия (CVT).

Снимка: Nissan

0 от 500