IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сгрешени седалки вкарват BMW X5 и X7 в сервиза

Акцията ще засегне и кросоувъра XB7 на Alpina

Два модела на BMW - X7 и X5, както и един на Alpina - XB7, ще трябва да посетят сервизите на дилърите си за ремонт, съобщава Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA).


BMW X7


Проблемът е, че някои от автомобилите вероятно са оборудвани със седалки, чиито облегалки за глава са със сгрешена конфигурация за закрепване. Те са били предназначени за други превозни средства и съдържат различен брой прорези.

Проблемът може да възникне в случая на сблъсък, при който облегалките за глава (подглавниците) ще се откачат и това ще доведе до сериозно нараняване на возещите се отзад пасажери. Виновник за грешката е мексиканската компания Grammer Americas, като тя засяга 258 автомобила в Северна Америка. Те се от от моделите Alpina XB7, BMW X7 xDrive40i и X7 M50i, X5 xDrive 45e, X5 sDrive40i, X5 xDrive50i и X5 M50i.


BMW X7


Всички кросоувъри ще бъдат проверени от техници на компанията-производител и при нужда компонентите на седалките ще бъдат заменени. От BMW вече обявиха, че ще се свържат със собствениците на 3 май, като ще ги инструктират кой дилър на марката да посетят за ремонта.

Снимки: BMW

0 от 500