IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато Bugatti Veyron срещне Ferrari 250 GTO, всички печелят

Вижте как 50 млн. долара се движат редом с една от най-бързите коли в света (ВИДЕО)

На света има много малки коли, които биха могли да засенчат Bugatti Veyron и една от тях е Ferrari 250 GTO от 1962 година. И тук не става дума за скорост, а за красота, рядкост, родословие и, разбира се, стойност. Затова и публикуваното наскоро видео в YouTube е толкова впечатляващо. В него двете машини пътуват редом по магистрала, като целта не е са се състезават, а хората да им се насладят максимално.


Ferrari 250 GTO / Bugatti Veyron


Според описанието на клипа, публикувано от TheTFFJ, това е второто GTO, създавано някога и първото, което се е състезавало. То има номер на шасито 3387, като през 2016 година беше обявено за продажба срещу 50 млн. долара. Същата тази кола се движи по магистрала, като нейният двигател Colombo V12 звучи фантастично.

Добавете към това рядко Ferrari и Bugatti Veyron, който се появява на няколко пъти във видеото и нещата наистина стават приказни. Ако не ви се гледа целия запис, просто прескочете на 6:50 минути, където ще чуете най-добрия звуков клип на двигател Ferrari V12 за всички времена.



Разбира се, в коментарите под видеото има и такива, които се съмняват, че това е истинско GTO. Други обаче дават ценна информация, според която колата е оригинална и е напълно възстановена от колекционера и фен на автомобили на Ferrari - Джо Макари, който се е погрижил тя да получи и оригиналните си състезателни спецификации.

Има дори и снимка от Instagram, на която автомобилът е пред сервиза Joe Macari Performance и на нея тя е редом с още две легендарни машини на марката - Ferrari 288 GTO и 599 GTO.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да бе да това е снимано в Англия, чист ягоар. Кои е тоя дивак който да реска така кола за 50000000 $
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ацо ( преди 3 години )
    Бога ми,звука те кара да настръхваш ,наистина е невероятен!!!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дизайнът на Ягуарът е направен от Малкълм Сайер, който открито е казал, че се е вдъхновил от Алфа Ромео Диско Воланте - така че дизайнът на Ферари е индиректно идваш коренно от Алфа-та. И Ягуарът и Ферарито са коли, които ти дават неща, които в днешно време трудно някой може да ти даде. Просто модерните мъже ни е страх да сме близко до машината.
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Енцо Ферари когато вижда Jaguar E-type е казал, това е най-красивата кола правена някога, може би за това GTO толкова прилича на Jaguar E-type.
  • #3
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Личи си че Енцо Ферари много е харесвал Ягуар. Това Ферари 250ГТО си е като реплика на Ягуар E-type. Дори не се е опитал да промени нещо и е изкопирал британеца 1:1
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чудя се какво прави този тежък *** то този шедьовър на автомобилостроенето?
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )