IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вдигна цените с до 10 000 долара

Върховата версия на Model S вече струва с 50 000 долара повече от Porsche 911

Американският производител на електромобили Tesla е увеличил цените, показва справка в официалния му сайт. За някои върхови модели, като Model Y Long Range и Model S Plaid, корекцията е с цели 10 000 долара нагоре, информира агенция Reuters. При по-масовите версии поскъпването е по-умерено. Най-продавана кола на компанията - Model 3 Standard Range - е увеличена от 36 990 на 37 490 долара. Model 3 Long Range с два мотора поскъпва от 45 990 до 46 490.
  
  
Tesla Model S Plaid Plus
Tesla Model S Plaid Plus
  
  
За сметка на това върховите модели вече гонят по цени суперавтомобилите. Model X Long Range е 89 990 долара, а версията с три електромотора Plaid e 119 990 долара.
При Model S вариантът Long Range е 79 990 долара, а Plaid - 119 990 долара. Най-скъпата машина в историята на Tesla е специалната версия Model S Plaid +, която в момента се предлага за 149 990 долара - с цели 50 000 долара повече от новото Porsche 911.

Междувременно социологическата агенция Еscalent направи проучване, за да види какво привлича клиентите към автомобилите на Tesla. Изненадващо, но чарът и личното присъствие на шефа Илон Мъск не са сред положителните фактори - всъщност над една четвърт от анкетираните признават, че са си купили или биха си купили Tesla въпреки Мъск, чието поведение ги скандализира и дразни. Мнозинството потенциални клиенти харесват марката заради самите й автомобили - дизайн, динамични качества и усещане, че са различни от всички останали.

  
  

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Това ще е най-бързата серийна кола! Нормално цената да не е ниска!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 8 ( преди 3 години )
    Сега разбрах, имаш предвид С класа на Мерцедес! Моя грешка!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 8 ( преди 3 години )
    Няма Тесла без автопилот! Само FSD се плаща! Ако не знаеш какво е FSD, това е напълно автономно шофиране! Но без автопилот, Тесла няма!
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 3 години )
    С класата няма автопилот да те пази. Една безценна екстра
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 3 години )
    Ама продължавате с простотиите ли на кой не му е ясно че S класа има предимства пред Тесла. Системите за сигурност не ги знам дали са 10 или 20 въпроса е че е все едно да сравняваш S-класа с 911 Турбо S такава е разликата в ускорението
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    С тези увеличения скоро ще започнат да ги продават на себестойност!
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    До 3 Но една S-класа има манайсе системи за сигурност, а Тесла има толкова екранчета. Намираш ли разликата?
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    кондуктора ( преди 3 години )
    За всеки влак си има пътници бе хора!Просто трябва да внимавате на кой се качвате, да не се окаже влакче на ужасите.
  • #3
    3 rate up comment 11 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Това е една от най-бързите коли на света а в сравнение с другите най-бързи дори е евтино едва ли не знаеш но правиш глупави сравнения
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Интересно, автомобилът е по-скъп от колкото S класа с най-високото ниво на екстри (не АМГ ) на практика няма нещо което да би могло да бъде поръчано допълнително..Странен човек би трябвало да е някой за да избере този автомобил на тази цена,но очевидно марката си има фенове които биха купили всичко на всяка цена.