IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai загатна "напомпаната" Kona

Кросоувърът получава мрачен и агресивен дизайн

Корейският производител Hyundai публикува официални снимки на кросоувъра си Kona N, който ще стане поредното попълнение в семейството спортни модели на марката.


Hyundai Kona N


Автомобилът прави впечатление с мрачния си и агресивен дизайн, в който изпъкват тясната главна оптика и трите въздухозаборника в предната част на капака. Под тях е разположена масивна решетка на радиатора, която прилича на мрежа. Там е поставена и буквата N, която препраща към името на модела.

В горната част на "напомпания" кросоувър е поставен раздвоен спойлер, на който е разположен допълнителен "стоп" във формата на триъгълник. Спортният модел е получил и нови лети джанти, както и специални разширители на калниците в цвета на каросерията.


Hyundai Kona N


Интериорът на новата Kona N не се разкрива поне засега. Известно е обаче, че най-мощната версия на кросоувъра ще се задвижва от 2,0-литров турбомотор с мощност от 280 к.с. Той ще се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Премиерата на модела ще се състои през пролетта, като тогава ще станат ясни и цените на автомобила, който ще получи пренастроено кормилно управление и модифицирани настройки на окачването.

Още снимки на най-спортната Kona - вижте в галерията:


Снимки: Hyundai

0 от 500