IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След 2 млн. км този Ford F-350 още е с оригиналния си мотор

Турбодизеловият Power Stroke V8 все пак е бил ремонтиран, но не и основно (ВИДЕО)

През периода 2009-2014 година Ford предлага 12-ото поколение на F-Series, което е сред най-успешните в историята на модела и този екземпляр е явно доказателство за това. Благодарение на редовното обслужване и качества поддръжка пикапът от серията Super Dutty е навъртял повече от 1,3 млн. мили (2 092 147 км) с оригиналния си двигател.


Ford F-350


За да се придобие ясна представа за този пробег, трябва да се уточни, че разстоянието от Земята до Луната е 384 400 км, което означава, че този F-350 е пътувал поне 2 пъти в двете посоки. Нещо повече - настоящият собственик на пикапа го е купил с пробег от 157 116 км, изминати с оригиналния двигател Power Stroke V8.

Пред Autoevolution стопанинът на автомобила разкрива, че EGR-клапанът за рециркулация на твърди частици и филтърът за тях са били премахнати с цел подобряване на ефективността и увеличаване на производителността. Той допълва, че 3 пъти е сменял турбокопресора на мотора, а само преди месец е поставена и нова трансмисия.


Ford F-350


Любопитно обаче е да се разбере, какво стои зад целия този пробег като ремонти и обслужване по самия автомобил. Над 12 пъти е сменяно предно стъкло, а също така - два комплекта спирачки, четири алтернатора и два акумулатора. Отделно маслото и филтрите се сменят на всеки 12 875 км (8500 мили), като в маслото всеки път се сипва специална добавка.

И накрая, но със сигурност не на последно място, този тежкотоварен пикап изкарва до 241 000 км с един комплект гуми Michelin. Собственикът му обаче е категоричен, че спазва всички ограничения на скоростта, за да не натоварва допълнително гумите на автомобила.


Снимки и видео: Autoevolution

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Редакциата, какво ви учудва? Защо не погледнете някои от влекачите на тировете? Те са със сходни двигатели (V8, дизел) и за тях милион килопметра са нищо и ги правят за 3-4г, а там натоварването е още по голямо. Отделно - собственика твърди че е сменял 3х турбо, но все пак е оригинален двигател?! Щом е смениал части, значи няма нищо оригинално вече..