IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Полша откриха Toyota Corolla на милион километра

Комбито е с оригиналния си двигател, който не е ремонтиран

В Полша откриха Toyota Corolla на милион километра

Въпросът "Кой е най-надеждният автомобил?" винаги поражда спорове, но е факт, че малко марки могат да се похвалят как колите им минават 1 млн. км. без сериозни повреди. Поредният пример е Toyota - в Полша откриха прилично изглеждаща Corolla, чийто пробег е 999 992 км.

Местното издание Auto Swiat съобщава, че бялото комби (поколение E120) е произведено през 2003 г. Машината е оборудвана с 1,6-литров бензинов мотор 3ZZ-FE и механична скоростна кутия. Тя е карана без прекъсване 16 години като фирмен автомобил за превоз на товари и изобщо не е жалена.

Toyota Corolla

Собствениците на колата обаче са я поддържали качествено, като на всеки 15 000 км тя е минавала нужното сервизно обслужване. За 16 години се е наложило 2 пъти да се смени съединителя и веднъж корпуса на скоростната кутия, но двигателят е оригиналният и не е ремонтиран основно.

Най-големият проблем на колата е остарялата каросерия. По калниците ясно си личат следите от ръжда, която става все повече. Пластмасовите детайли в салона, както и седалките също не са в добро състояние, но това е напълно логично с оглед възрастта на автомобила, чиито снимки може да видите в галерията.

Снимки: ocdn.eu

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 5 години )
    Интересно ми е колко 16-годишни автомобили има които са в перфектно състояние от към корозия?Колко от останалите марки могат да се похвалят със съединител издрържащ 300-400к км?Колко от другите (по-хубави) въобще биха изминали тези километри?Защото милион за Toyota далеч не е нещо изключително.Лично съм виждал Avensis с 3S-FE мотор на 850к км.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    TTT ( преди 5 години )
    Новите Toyoti нямат проблем с ръждата.
  • #1
    4 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Наблегнали са на двигателя, но са спестили от защита от корозия и интериор. Ето затова в Европа продажбите им спадат всяка година след 2003.