IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните коли във всяка страна в Европа?

Volkswagen ID.3 размазва Tesla Model 3 през 2021, а Peugeot изпреварва Renault

Януари бе исторически месец за автомобилния пазар в Европа - през него за първи път в историята най-продаваният модел бе японски, Toyota Yaris. Но данните на JATO Dynamics за отделните пазари показват и други любопитни тенденции. На все повече места Skoda Octavia успява да изпревари "големия брат" Volkswagen Golf. Renault Clio отстъпва дългогодишната си позиция като най-продаван френски автомобил на Peugeot 208. И накрая Volkswagen ID.3 категорично смазва Tesla Model 3 в битката на електромобилите: само на два пазара, Норвегия и Нидерландия, германският модел е пласирал 5263 коли, докато регистрациите на Model 3 за цяла Европа са едва 1458.
  
  
Най-продаваните модели във всяка страна (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 3 години )
    Има - БГ мама и сподели нет
  • #13
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-гадното от живота ми в Прага и Братислава бяха многото Шкоди. Японските и Френските коли са по-красиви. Разбирам шведите и португалците, поляците ме разочароват.
  • #12
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Съвсем нормално е... ( преди 3 години )
    Пежо да продава повече от рено! Хората се усещат къде е бок*лук*а.
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 3 години )
    За теб са бълнувания, за мен са реалност!
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 8 ( преди 3 години )
    има множество начини да си провериш информацията, вместо тия бълнувания.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 3 години )
    Предния коментар е до теб!
  • #8
    11 rate up comment 6 rate down comment
    До 6 ( преди 3 години )
    Това е реалността! Истината е, че ИД3 има много проблеми със софтуера! Отказват спирачки, в движение! Не зарежда 12 Волтовата батерия и се получава, че не може да тръгне! В движение, изведнъж се изпотяват стъклата отвътре и това става в движение, като човек губи видимост! Препоръката-за зимния сезон климатика да не е включен! И като цяло, доста често изскачат грешки за много неща!
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    До 7 ( преди 3 години )
    Каква според теб е реалността? Аз ти я пиша реалността! Декември бяха регистрирани (доставени) 4700 броя Тесла Модел 3! С тази бройка, Тесла Модел 3 изпревари продажбите на ИД3, за годината! Януари месец, доставки няма! Има още една причина! Хората започнаха да поръчват по-малко Модел 3, защото вече чакат Модел У, който се очаква лятото или поне до края на годината! И още една причина, че се очаква Тесла да свали още цените на колите, защото норвежката крона скочи спрямо долара!
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    До 6 ( преди 3 години )
    Няма ли специални форуми за лица с лунатични симптоми и без връзка с реалността? :D
  • #5
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Хахахаха ( преди 3 години )
    Пак глупости писани тук! В Норвегия ФВ не е размазал Тесла по никакъв начин! Доставките на Тесла идват с кораби! Декември месец, Тесла Модел 3 регистрира коли колкото бяха всичките продажби на ФВ ИД3 от като го пуснаха! И вече ФВ ИД3 не се препоръчва, заради многото грешки в електрониката, като най - сериозния е отказ на спирачките в движение!