IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Как бързо се разбира, че двигателят е претърпял сериозен ремонт

Тези действия не отнемат много време и спестяват бъдещи ядове

Продавачите на автомобили втора употреба често скриват от купувача, че предлаганото от тях превозно средство е претърпяло основен ремонт на силовия агрегат. Всъщност, това е напълно нормално, защото подобна работа не винаги се извършва професионално. Казано по друг начин - майсторът си оставя ръцете, което означава проблеми с двигателя. А те ще бъдат за сметка на купувача.


двигател ремонт


Как може да се разбере, че автомобилът, който оглеждате, е бил подложен на сериозна "сърдечна операция"? Експертите от Carswiew посочват няколко неща, които човек трябва да направи, за да се опази от бъдещите неприятности. Тези елементарни действия не отнемат време, но пък със сигурност може да спестят доста средства на купувача.

Първо, трябва да се вдигне капака и да се огледа много внимателно двигателния отсек. Ако самият мотор е много чист, то това трябва да накара купувача да бъде още по-внимателен, тъй като за години експлоатация пространството под капака се покрива с дебел слой мръсотия.


двигател ремонт


Тук трябва да се добави, че повечето производители не препоръчват да се мие двигателя, тъй като водата може да попадне в електрониката или в електрическите системи на автомобила. Ако обаче двигателят е свалян за ремонт, той самият, както и мястото, на което се поставя, са почистени. Така при по-късното поставяне на мотора той няма да се замърси.

Доказателство за това, че двигателят е свалян, може да бъде и премахната мръсотия от опорите, на които се поставя той. Затова, ако пространството под капака на употребяван автомобил свети, то вероятно продавачът се опитва да прикрие доста дефекти. Например, капещо през уплътненията масло.


двигател ремонт


Трябва се обърне внимание и на това, как е поставен уплътнителят на главата на блока на цилиндрите. Заводското изпълнение се вижда веднага. Шевът изглежда добре, тъй като херметичното затваряне е направено автоматично на конвейера в завода. При основен ремонт това се извършва от майстора, което значи, че шевовете няма да бъдат идеални. Ако и цветът на уплътнителя се различава, то е ясно, че моторът е ремонтиран.

Експертите препоръчват също така внимателно да се огледат и болтовете за закрепване на блока на цилиндрите. Ако те са чисто нови или се вижда, че са били въртени, то това е ясно доказателство, че двигателят е пипан по някаква причина.


двигател ремонт


Освен това, може да се извадят свещите и с помощта на специална камера да се огледа състоянието на стените на цилиндрите. Ако, да кажем, при 10-годишен автомобил те са в идеално състояние и нямат нито една драскотина, то със сигурност някой е бърникал по мотора, а това не е хубаво.

И последният съвет, който е добре да бъде спазен. Ако се окаже, че пробегът на двигателя е манипулиран, то е най-добре покупката да бъде отказана. Един компромис в случая, независимо по какви причини (ниска цена, богато оборудване и т.н.) може да донесе само неприятности на купувача.

0 от 500
 • #17
  18 rate up comment 0 rate down comment
  Хи хи ( преди 1 месец )
  Ако се окаже, че пробегът на двигателя е манипулиран, то е най-добре покупката да бъде отказана. ЧЕ ТО НИТО ЕДНА КОЛ НЯМА БЪДЕ ПРОДАДЕНА ТОГАВА
 • #16
  10 rate up comment 3 rate down comment
  лудогорец9 ( преди 1 месец )
  един ремонтиран двигател е по-добре отколкото да го вземеш с проблем според мен.А за чистият двигател да сте чували думата детайлинг?
 • #15
  33 rate up comment 6 rate down comment
  slow_putter ( преди 1 месец )
  Не мога да разбера защо ви е страх от ремонт на автомобила.Ремонта представлява замяна на износени части с нови.За това се дават пари .Не за лошо.През 2007г купих кола с повреден двигател .Дадох 2000лв в сервиз за основен ремонт .До миналата година и навъртях 250 00км без проблеми по двигателя .И какво ? Кое му е лошото на основния ремонт?Радвайте се че някой е дал пари за колата ви.Ако не я е ремонтирал друг ще я ремонтирате вие ,защото вечни неща няма.
 • #14
  19 rate up comment 1 rate down comment
  Някой ( преди 1 месец )
  До голяма степен, колата р на късмет. На една стара кола, никога не можеш да бъдеш сигурен, какво ше и излезе. Аз купувам добре изглеждащи. За да нямаш поне ремонти по купето. И гледам да е по - евтина за модела. Скъпата не винаги ти гарантира перфектност, и безремонтно каране. Да ама като си дал по-малко. После и да направиш някой ремонт. Идваш на цената на скъпата "запазена". А ако "топ състоянието" започне да ти прави скъпи ремонти, плюс първоначалната скъпа цена. Голямо дърво.
 • #13
  13 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 1 месец )
  Един познат сменя колите доста често, защото купува някоя за 1200-1500лв, кара я до момента в който му кажат че ремонта ще е повече от смяна на масло. Пуска я на части и което остане го разглобява и на вторични .
 • #12
  22 rate up comment 2 rate down comment
  Пишман купувач ( преди 1 месец )
  Къде се намират болтовете за закрепване на блока на цилиндрите?
 • #11
  34 rate up comment 1 rate down comment
  Читател ( преди 1 месец )
  По-големи глупости не бях чел
 • #10
  32 rate up comment 8 rate down comment
  rkars ( преди 1 месец )
  Братко ти ако разбираш от коли ела да те почерпя богато. Пълен некадърник си братко мой в Германия всяка кола която се продава от дилър е с измит перфектно чист двигател и никой *** освен ти може и би си купил кола с мръсен двигател с водорасли и половин тон косми и кал и кволи не по него, и това цялото няма нищо общо с прекриване на каквото и да е!!!! 2021г има компютри за диагностика както и ние продавачите също наричаме Тест драйф!!!!И ХОДИ СИ КУПИ КОЛА И ГЛЕДАЙ ВСЯКО БОЛЧЕ ДАЛИ Е ПИПАНО
 • #9
  48 rate up comment 7 rate down comment
  Fury ( преди 1 месец )
  Алоо Аутомедия, ако двигателят ми свети от чистота това не означава, че съм вадил двигателя, а просто държа да е чист и подържан!!!
 • #8
  24 rate up comment 4 rate down comment
  Комедия ( преди 1 месец )
  Все пак автора на статията е Петър Захариев,вие си правете заключенията.