IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов дефект при Tesla - задното стъкло пада по време на движение

Инцидент с Model 3 беше заснет от камерата на електромобила (ВИДЕО)

Жалбите от страна на собствениците на Tesla за проблеми с качеството на техните електромобили вече са ежедневие. Поредният дефект беше открит от притежателката на Model 3 - Джули МакКуин, като той доведе до инцидент по време на движение, съобщава изданието InsideEVs.


Tesla инцидент


Задното стъкло на електромобила внезапно излетя и падна на пътя, като случилото се беше заснето от бордовата камера на Tesla, която трябва да пази електромобила от вандали и крадци. Самият инцидент се е случил на 13 февруари в Ориндж Каунти (Калифорния), като по чудо няма пострадали - водачът на движещата се отзад Kia Sorento успява да завие и да избегне удар с останките от стъклото.

МакКуин разказва, че непосредствено преди инцидента е чула "нещо като звуково предупреждение". Жената е усетила скърцане и е започнала да се престроява, за да спре и да разбере какво се случва. Тя обаче не успяла да довърши маневрата си, тъй като стъклото е излетяло от рамката си.



Веднага след това Джули е посетила сервизен център на Tesla, където служителите първоначално отказали да оправят стъклото по гаранция, като твърдели, че те е счупено от удар с друга кола. След като изгледали записа, хората в сервиза заявили, че жената е тонирала стъклото и това е причината за неговото за случилото се. Собственичката на електромобила отбелязва, че се е наложило близо 2 часа да уговаря служителите на сервиза да и поставят ново стъкло, а самата процедура е отнела още 4 часа.

Други притежатели на коли на Tesla по-рано вече съобщиха за внезапно пръснали се задни стъкла на техните превозни средства, но досега това винаги е ставало на паркинг или при движение на ниска скорост. От компанията обещаха да решат проблема, като заявиха, че той се дължи или на дефект на стъклото или на повишено налягане в салона.

Снимка и видео: InsideEVs

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Доки ( преди 3 години )
    Повишено налягане в купето... 2-3 атмосфери сигурно.
  • #5
    1 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Песента на Стенли "Обсебен" слушал ли си я? И най-големия *** на планетата ще се разграбва щом се казва айфон. Сес' се? Една е Тесла на света и така за вечни времена.
  • #4
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Айде слушам ви как това е най-добрата кола. Виждам, че почвате старата песен как шофьора бил виновен щото си бил тонирал стъклото - това е нещо ново в репертоара
  • #3
    6 rate up comment 16 rate down comment
    АСАН ( преди 3 години )
    Долните *** слуги на ВАГ от аутомедия пак взеха да плюят по Тесла.И за това им плащат вече.
  • #2
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно е че тесла не може да произвежда много качествено ама каква е гаранцията че *** които са и тонирали стъклата не са ги прецакали те?
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Затова ако отваряш прозореца със 140 км/ч , не забравяй да отвориш и един от задните иначе може да ти излети задния джам.