IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mansory се заигра сериозно с Porsche Cayenne Coupé Turbo

SUV-купето получи страховита мощност и по-агресивна визия

Тунинг специалистите от Mansory се захванаха с един от най-спортните варианти в гамата на Porsche Cayenne, а именно версията Coupé в максималното Turbo изпълнение. Освен, че сериозно са наблегнали на механиката, германците сериозно са се заиграли и с външния вид на кросоувъра, както и със салона.


Mansory Porsche Cayenne Coupé Turbo


Тунингованият Cayenne Coupé е получил нов боди кит, като предницата е изцяло преработена, капакът на двигателя е от карбон, а въглеродните нишки са използвани и на някои други места като въздухозаборниците, предната броня и дискретния спойлер.

Кросоувърът се е сдобил с убийствен оранжев цвят, който контрастира с черната окраска на капака, покрива и броните. В салона също е имало сериозна намеса, като седалките са от фина кожа с контрастни оранжеви шевове. Воланът е облечен с алкантара, както и таванът, а с кожа е облицовано и арматурното табло.


Mansory Porsche Cayenne Coupé Turbo


Под капака на Cayenne Coupé Turbo също има сериозна намеса от страна на специалистите. V8 туин-турбо агрегатът е получил нова изпускателна система и промени в софтуера като максималната мощност е нараснала от 550 до цели 700 конски сили. Въртящият момент също е повишен - от 770 на 900 Нм.

С подобрения си двигател кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди (спрямо 3,9 при оригиналния Cayenne), а максималната скорост е увеличена на 330 км/ч (спрямо 290). Mansory Cayenne Coupé Turbo е със специални 23-инчови колела в черен мат, които са "обути" с гуми Continental Sport Contact 6.


Mansory Porsche Cayenne Coupé Turbo


Разбира се, всички тези подобрения си имат цена и то доста солена - доработеният всъдеход се предлага срещу 249 000 евро, като за справка оригиналният вариант започва от 151 497 без "екстрите".

Повече снимки на Mansory Porsche Cayenne Coupé Turbo вижте в галерията:

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Майския ( преди 3 години )
    Искам Мансори да се заиграят с някое руско недоразоумение, пък може и да се получи нещо. Тогава русофилите ще пикаят олио и ще *** шоколад от кефф!