IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mansory изненада с уникален Mercedes-AMG G63

Германският всъдеход получи 860 конски сили и излиза в лимитиран тираж

Германското тунинг ателие Mansory винаги представя много атрактивни проекти, които е трудно да бъдат пропуснати. Особено когато специалистите се заиграят с Mercedes-AMG G63. С въдеходната класика компанията има солиден опит, като общо взето успява да предложи на заможните клиенти, всичко което поискат.


Mansory Gronos


Новият им проект, наречен Gronos, не е изключение от гореописаното, като този път фокусът е върху специалния зелен цвят и изобилието от карбон. Ако името на проекта ви се струва познато, то е защото от Mansory често го използват при специализираната персонализация за G-Class.

Този конкретно е с уникален цвят на купето, наречен British Racing Green. Карбоновите детайли, както споменахме изобилстват навсякъде: от предната броня, през капака на двигателя, до специалната козирка над предния прозорец, с интегрирани светлини.


Mansory Gronos


Детайли от въглеродни нишки откриваме още по дръжките на вратите, капачките на огледалата, въздухозаборниците и дори в покривалото на резервната гума.

В салона, Mansory са облицовали почти всичко със специална кафява кожа. Воланът е с комбинация от кожа и карбон, като последният може да се открие и по доста други детайли, включително върху централния тунел между седалките. Налични са също спортни алуминиеви педали и черни стелки, които рязко контрастират с останалата част на купето.


Mansory Gronos


Но естетическият пакет не е единственото нещо, на което трябва да обърнем внимание при Gronos. 4-литровият туинтурбо V8 също е пипнат, като агрегатът вече постига максимална мощност от 862 конски сили. Това е постигнато чрез по-големи турбокомпресори и подобрена изпускателна система.

Според компанията, с обновения мотор, G-Class може да ускори от 0 до 100 км/ч за едва 3,5 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Mansory възнамерява да произведе само 10 бройки от Gronos. От компанията не обелват и дума за цената, но ни е ясно, че всичко, което е рядкост, е скъпо, доста скъпо...

Повече снимки на Mansory Gronos вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Разбирача ( преди 3 години )
    А газ може ли да и се монтира на уазката? Газов инжекцион де.Ся за това 3.3 от нула до сто не вервам понеже за толкова ускорява М5 компетейшъна и мерцедес GT дето са в пъти по леки от туй чудовище 250км/ч.абсурд за тая аеродинамика аз поне не бих се возил с толкова опасно е друго да допълня че много лесно се обръщат по таван тез Г класи и изобщо целата работа е в гъзо.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До чуващия по доло гласове - ще може ли да те ангажирам срещу заплащане за един оглед на автомобил за да ми предадеш какво ще ти изкрещи колата ?п.п. Не е G class - а
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Впечатляващо! Но лукс и офроуд са малко взаимно изключващи се идеи, а за тази мощност и никаква аеродинамика, не съм сигурен точно каква е целта на подобен автомобил, освен колекционерска.