IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 наистина бавни спортни коли

Атрактивни машини с динамика като на малолитражки

Когато един автомобил е лансиран като спортен модел, той трябва да отговаря на някои изконни ценности: да изглежда добре и предизвикателно, да е пъргав, динамичен и най-вече да е бърз. Защото именно високата скорост и добрата динамика най-точно се вписват в понятието "спортен".

Но има и една максима, че не всички спортни коли са бързи, както и че не всички бързи коли са спортни. И в автомобилната история сме ставали свидетели на не един и два несполучливи опита по темата. Какво, например, ще кажете за Ferrari с двулитров двигател? Или за Corvette със скоростомер, показващ едва 140 км/ч? Или пък за Porsche с ускорение от над 13 секунди до 100?

Ето няколко примера за автомобили, които изглеждат като расови състезатели, но имат плачевна динамика:

9 наистина бавни спортни коли (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аман от глупости. Спортният автомобил трябва да е лек и добре балансиран и купето да се усуква, за да поведе в завоя. Идеята е да се запази максимално много скорост в завоя, а не да ускори на правата. Има доста писти на които gt86/brz е значително по-бърза от много по-мощни автомобили.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ТТ ( преди 3 години )
    Който е писал статията явно не е много на "ти" с автомобилите.
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Готин ( преди 3 години )
    Д-р Куртий!Ти като излезеш на ,,джоугинк,, сигурно поставяш световни рекорди и си пръв на ,,финала,,!?Е, те тва е спорт! Нали!
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Японците казват "спортната кола е леката, не мощната". То и едни Ролс-Ройс или еС-клас имат модификации с по 600к.с. но това не ги прави спортни. :) В същото време едно старо БМВ 3-ка само с една седалка и волан вътре ще е много по-забавно по планински път от чисто нова 7-ца дето тежи над 2 тона. Нищо, че 7-цата ще е няколко пъти по-мощна.
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    Автомобилът,който харесвате е спортен,независимо за колко секунди достига 100км/ч.Карайте го със страст,и удоволствие,всичко останало са журналистически алабалистики.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 3 години )
    SMART спортна кола ?????