IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на BMW: Не може всички да ни харесват!

Само 20% от хората одобряват новата решетка и те са нашият тип клиенти, признава Домагой Дукец

Ако напоследък има списък с най-противоречивите дизайни на автомобили, няма да се изненадаме, че BMW е в него. Германският автомобилилен производител беше сериозно критикуван в последно време за решението си да заложи на гигантска решетка на радиатора в бъбрековидна форма при най-новите си модели, като това се отнася най-вече за 4-Series, 7-Series и кросоувъра X7.


BMW 4-Series


Ако се съди по коментарите в пресата и в социалните медии, повечето хора не харесват този елемент и в BMW са напълно наясно с това. Нещо повече - в компанията са очаквали подобна реакция и не са изненадани от нея. Поне така твърди главният дизайнер на BMW - Домагой Дукец, който коментира слуващото се пред Top Gear.

"Напълно нормално е всеки да има мнение по въпроса, особено при 4-Series. Създаването на нещо различно е начин да се откроите в този бизнес. Нашата цел не е да угодим на всички по света, защото това е невъзможно. По-важно е угодите на клиентите си", категоричен е Дукец.

Въпреки критиките, главният дизайнер на компанията е убеден в решението си. Според Дукец, само 20% от хората го харесват и именно те се вписват точно в типа клиенти на BMW. Затова и баварският производител няма да променя стратегията относно външния вид на автомобилите си, а ще продължи да я развива.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз пък ги срещам редовно по улиците и трябва да ви кажа, че на живо съвсем не са толкова грозни!!
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Абе този да не е друсал нещо? Само 20% харесват дизайна и той казва ОК отписваме 80% от клиентите ние искаме да продаваме само на тия 20, които същия извратен вкус като моя... и съм склонен да се съглася с коментар 4, че са 1 от 20. Като се сетя, че навремето мрънкахме на Крис Бенгъл за дизайна, а сега дойде тая порнография... леле...
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    Така се получава, когато последната дума имат маркетолозите. В Китай харесвали такива BMW-та. И акционерите натискат здраво. Финансовата 2020-та на немските производители е спасена с продажбите в Китай. Затова ще ни се наложи да гледаме уродчета, направени за китайския пазар.
  • #3
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е не може. Засега само в Азия и останалата част от Ориента ви харесват.
  • #2
    34 rate up comment 2 rate down comment
    TOSHIRO ( преди 3 години )
    Готови са (а и го правят) да обвинят клиентите в лош вкус, но не и да признаят грешката си. Нахално и тъжно.
  • #1
    29 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз съм и клиент и не го харесвам. Тея дизайнери живеят в паралелна вселена