IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на BMW: Не може всички да ни харесват!

Само 20% от хората одобряват новата решетка и те са нашият тип клиенти, признава Домагой Дукец

Ако напоследък има списък с най-противоречивите дизайни на автомобили, няма да се изненадаме, че BMW е в него. Германският автомобилилен производител беше сериозно критикуван в последно време за решението си да заложи на гигантска решетка на радиатора в бъбрековидна форма при най-новите си модели, като това се отнася най-вече за 4-Series, 7-Series и кросоувъра X7.


BMW 4-Series


Ако се съди по коментарите в пресата и в социалните медии, повечето хора не харесват този елемент и в BMW са напълно наясно с това. Нещо повече - в компанията са очаквали подобна реакция и не са изненадани от нея. Поне така твърди главният дизайнер на BMW - Домагой Дукец, който коментира слуващото се пред Top Gear.

"Напълно нормално е всеки да има мнение по въпроса, особено при 4-Series. Създаването на нещо различно е начин да се откроите в този бизнес. Нашата цел не е да угодим на всички по света, защото това е невъзможно. По-важно е угодите на клиентите си", категоричен е Дукец.

Въпреки критиките, главният дизайнер на компанията е убеден в решението си. Според Дукец, само 20% от хората го харесват и именно те се вписват точно в типа клиенти на BMW. Затова и баварският производител няма да променя стратегията относно външния вид на автомобилите си, а ще продължи да я развива.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    kron ( преди 3 години )
    Абсолютно грешно разсъждение от страна на БМВ. Аз си купих Х1 миналата година, но определено няма да повторя с този дизайн - не искам да ми се смеят, като ме видят с такава кола. До определена степен можеш да простиш ексцентричен дизайн на скъпа кола, но не и откровено смешен.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #8... тва от изтърбушената ти тройка дизел ли трябва да е? Или от от е36цата дето ти е набор? Или от някой от другите спрелтаци? Всички само м-ки карате, ама само със стикерче :) Търкалям се на пода и плача от смях просто :))))))))
  • #14
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Propov ( преди 3 години )
    Да, за Ауди никой не рева, нито за Лексус, нито за Мерц. И те се ширнаха с огромни решетки. Сега за БМВ уааууу...Ами станете акционери, ама от големите, и си наложете вкуса. Иначе е едно тъпо кръчмарско мрънкане. А тва че журналята и те критикуват си е ок - тва им е работата. С 2 думи БМВ искат да отсеят малко клиентите си. Тяхно право си е, имат си специалсти, и стратези - деистват .
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    New M ( преди 3 години )
    Много си е хубава, колата!Вижте r8 на Ауди и тя има гигантска решетка, Mercedes AMG GT същата работа, в бъдеще M4 ще конглокира точно флагманите. Така че спортното излъчване и разграничаване от бюджетните модели отпреди 20 години, с които сме свикнали е абсолютно задължително!
  • #12
    2 rate up comment 12 rate down comment
    БМВ 5 ( преди 3 години )
    Забалязъл съм че хората с бмв правим най силни оргазми на жените си просто жените ни обожават.Имъл съм и Ауди също много серозна марка съшто серозни бизмесмени карат
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Заради Китай ( преди 3 години )
    Китай е най големият автомобилен пазар в света а там много харесват големи коли с големи решетки, отвори, и всякакви изродски форми. Колкото по грозна е една кола толкова повече я купуват. Грозните коли привличат повече внимание. А това е важно за китайците.Вече няма значение какво харесва Европееца. В Европа скоро и без това ще забранят личните автомобили и всички ще минат на тротинетки под наем.
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Ама то... ( преди 3 години )
    никой не ви харесва новия гъзаин!
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Правилно! Важното е пубертетите да я харесват.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    Всички да, ама пък никой?
  • #7
    6 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Трябва от пръв поглед да ти стане ясно, поглеждайки в огледалото, че това е BMW и веднага да му отстъпиш скоростната лента, защото нямаш никакъв шанс срещу него...