IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati Levante загуби битката с пясъка

Италианският SUV определено не става за подобен терен

Едно от най-неразумните неща, които собственик на луксозен и скъп SUV може да направи, е да пробва възможностите му на плаж с много пясък. В това се убеди и шофьорът на това Maserati Levante, който вкара колата в пясъните дюни на Стоктън Бийч в Австралия. Компания му правеха още няколко офроудъра, чиито водачи също се включиха в забавлението.


Maserati Levante


Самото място е едно от най-красивите, като властите ви позволяват да шофирате там, само ако колата ви е със задвижване на четирите колела. Това обаче невинаги се оказва достатъчно, особено, ако колата ви не е Toyota Land Cruiser или Land Rover Defender. Затова и гледката на затънал в дюните автомобил е често срещана в този район.

Трансмисията на Levante разполага с диференциал с ограничено приплъзване, но той не може да бъде заключен. Освен това системата му AWD е без понижаващи предавки, а повечето системи помагат за по-бързо шофиране, но не и за борба с пясъчни дюни. Така че освен да натиснете бутон на централната конзола, който претенциозно се казва „Off-Road“, няма какво друго да направите.

Между другото, всичко, което прави този бутон, е да вдигне колата, като не е сигурно дали шофьорът на италианския SUV е направил. Що се отнася до движещия се отзад Range Rover, не се съобщава дали и той е заседнал, но неговите шансове да премине са далеч по-големи от тези на Levante.

Снимкa: Autoevolution

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    м дааа ( преди 3 години )
    Тези са същите аматьори , като нашите пишман-планинари, дето единственото им приключение е да газят калта пред входа на панелката и като стъпят в Балкана се налага да им пращат екипи на планинска спасителна служба
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Има какво да се направи. Изпускат се гумите донякъде, копае се и се подлага нещо (ако няма друго стелките) и се гара с много газ.А статията пак е поредното Л А Й Н О. Бедно съчинение по снимка.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Първо - за пясък трябва изпуснати гуми. Второ - има специфики на управлението (колкото повече газ, толкова повече затъваш). Трето - не е лошо гумите да са рошави, а не както на повечето паркетници, които са за рехава мъгла. Четвърто - дори много подготвени машини затъват в пясък и се налага ползване на лебедка, лопати, а ако си по-упорит - и викане на трактор.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    С всяка паркетна джи ( преди 3 години )
    особено ако е с никсопрофилни гуми и малък клиренс. На пясък се иска тлъста гума и съвсем ниско налягане.
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    SUV ( Sport Utility Vehicle) . Недоумение буди в мен защо наричат това превозно средство Sport . Спорт е точно обратното на това да си тежък и с висок център на тежеста. Utility ( превод - полезно, за всичко ) също се оказва не толкова точно определение. За какво плащат собствениците освен за някой друг см просвет, оставам всеки сам да си прецени. Едно е сигурно, маркетинга работи много добре !
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мани го Петърчо. Наскоро по време на ремонта на Солунска една А4 куатро беше затънала в чакъла, в ЧАКЪЛА...представям си в пясъка кво ще стане...
  • #3
    20 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пък Мерцедес, БМВ и Ауди минават там, като на парад! Нали, Петърчо, празна главо германофилска!
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да викат Ланд Крюзера да ги изтегли,че аман от аматъори.
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И двете SUV са заседнали. Новината е доста стара. Не знам дали има SUV, който да се справи в тея условия? Тук си трябва offroader.