IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg готви "златна" хиперкола

Специалната версия на Jesko ще получи името на главния скандинавски бог

Преди няколко месеца се появиха информации, че шведският проиводител Koenigsegg работи върху нова версия на хиперколата си Jesko, наречена Hydra. Във външния вид на модела имаше ясни препратки към чудовищата от древногръцките и скандинавски епоси, но това така и не беше потвърдено. Сега компанията започва нов проект, който ще носи страховитото име Jesko Odin.


Koenigsegg


Машината, кръстена на главния скандинавски бог Один, ще се отличава специален дизайн. Цялата каросерия на хиперколата ще бъде от карбон, покрит с лак, който е смесен със златни люспи. Предната броня, външните огледала, част от задното крило, ауспуха и декоративните ивици на покрива ще бъдат покрити с благородния метал.

Jesko Odin ще излезе през 2022 година, като технически промени не се предвиждат. Това означава, че двигателят ще бъде същият - 5,0-литров V8 с два турбокомпресора, който развива 1280 к.с. на обикновен бензин и 1600 к.с. на биоетанол Е85. Той е съчетан с роботизирана скоростна кутия LST с 8 съединителя.

За разлика от Hydra, Odin няма да има допълнителни канали отпред, въздухозаборник на покрива и перка-стабилизатор между хоризонталните опори на крилото. Въпреки че общият подход към дизайна е един и същ, за Jesko Hydra също са избрани въглеродни нишки, но те са комбинирани с лиллава слюда.

Снимка: Koenigsegg

0 от 500