IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Jesko получи версия от митологията

Уникалната Hydra е направена по поръчка на клиент на шведската марка

Студиото LMM Design показа изображение на уникална Koenigsegg Jesko, която получава добавка Hydra към името си. Ексклузивната версия на хиперколата е направена по поръчка на клиент на шведската марка, който явно е голям любител на митологията, тъй като във външността и името на автомобила присъстват елементи, отправящи към чудовищата от древногръцките и скандинавските епоси.


Koenigsegg Jesko Hydra


Самото име Hydra (Хидра) не избрано случайно, а е взаимствано от древногръцката митология, където едно от чудовищата е лернейската хидра с 9 глави (при различни източници те варират от 7 до 100). Това число намеква за една от особеностите на Jesko - 9-степенната "роботизирана" скоростна кутия Light Speed Transmission (LST) с 8 съединителя.

Числото 9 препраща и къ деветте свята в скандинавската митология, които те са отразени със специалните цветове на каросерията. Сред тях преобладава виолетовото, а елементите са от карбон. Hydra се отличава от познатия Jesko и по аеродинамиката, като получава допълнителни крила отпред, въздухозаборник на покрива и плавник-стабилизатор между хоризонталните опори на антикрилото.


Koenigsegg Jesko Hydra


Салонът на купето е в същия стил като екстериора. На предния панел се вижда стилизиран надпис Hydra, а подглавниците на седалките са украсени с изображения на митичното чудовище.

Технически промени по колата не се предвиждат. Стандартният Koenigsegg Jesko, който се предлага и във версия Jesko Absolut, е оборудван с 5,0-литров V8 с два турбокомпрсора и скоростна кутия LST. Мощността на двигателя при използване на бензин е 1280 конски сили, а на биоетанол E85 - 1600 конски сили. Максималният въртящ момент от 1500 Нм е достъпен при 5100 об/мин, а 1000 Нм се достигат след 2700 об/мин.

Още снимки на уникалната суперкола - вижте в галерията


Снимки: LMM Design

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Коментатор ( преди 3 години )
    Лилавкото кърти. Само от този цвят + 200 коня отгоре и + 50-100 км/ч
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    yorval=BMG!! ( преди 3 години )
    От Koenigsegg не съобщават максималната скорост на Jesko Absolut, но твърдят, че колата им е готова да отнеме короната на всеки шампион, независимо от условията и мястото за състезание. А това най-вероятно означава, че този автомобил ще е в състояние спокойно да преодолява бариерата от 500 km/h. /инфо от прессата/
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    yorval=BMG!! ( преди 3 години )
    Леле-мале, типична крассота и то шведска - обичайно нещо грабващо окото+душата... Все пак всезнайно е, че ти от Кралските яйчица немат стигане - нема бугати, нема рогати просто са на космически разстояния от останалите коли... догонващи РЕАЛността, ФАКт.