IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes или BMW? Най-продаваните премиум марки в света

2020 не е била чак толкова лоша за високия пазарен сегмент. Tesla за пръв път е в Топ 6

Коронавирусът и някои други фактори през 2020 са свили световния автомобилен пазар с около 15%, показва обобщената статистика на база регистрации. Пазарите в ЕС и Бразилия са се свили с по една четвърт, в САЩ, Япония и Индия спадът е двуцифрен, и единствено Китай и Русия успяват да го удържат в едноцифрени граници.
   
     
Tesla Model 3 Европа
Tesla, на която не стигнаха само 450 коли да изпълни обещанието на Мъск за половин милион доставки, за пръв път попада сред шестте най-продавани премиум марки в света


Китай категорично е най-големият автомобилен пазар на планетата с 19.79 милиона нови регистрации, следван от САЩ с 14.45 милиона, Европа с 11.96 милиона (при 15.8 милиона през 2019), Япония - 3.81 млн., Индия - 2.44 млн., Бразилия - 1.95 млн., и Русия - 1.59 милиона автомобила.

След като стана ясно, че за пръв път от години Toyota успява да измести VW като най-големия масов производител, вече можем да посочим лидерите и в премиум сегмента. Ето кои са най-продаваните премиум марки през 2020.
 
  
Колко продадоха премиум марките през 2020 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тока повечето са нискоинтелигентни пишлемета които не правят разлика между премиум МОДЕЛ и премиум МАРКА! Статията е за премиум марки! Включани са продажбите на всички модели на тези премиум марки. Разбира се, че БМВ 1 не е луксозно като БМВ 7 и "А" клас не е като "S" клас.
  • #17
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    волво и алфа ромео са премиум марки колкото Божинката беше добър футболист... а на разпадащите се тесли премиум е само цената. но в крайна сметка премиум бранд не винаги означава здраво и надеждно- типичните примери са Ленд Роувър, Ягуар и Ауди.. лъскави кошници с качество на (че и по лошо от на) Дачия и Фиат
  • #16
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    18-ти , кое му е премиум на едно Мини или на едно Поло, Голф ,Ауди А1 , БМВ 1 серия!??!Марката била премиум?!?! Това означава ли , че всеки модел е в този сегмент? Една Шкода Суперб с какво е по-лоша от Пасат(примерно)? При някой марки има премиум модели ,но защо смятат всички продадени коли , че за Мерцедес дори написали ,че Смарт не влиза в бройката?!?!Те също ли са премиум?
  • #15
    9 rate up comment 5 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    до 20 -ти, то не се отнася само за Волво - половината марки са премиум само на цени! То ако ставаше така и Лада щяха да са премиум - надуваш цените и хоп ,готово! Премиум се става с години добро качество и доволни клиенти а не защото шефа на фирмата решил , че са в премиум сегмента- напудрили някой модел с повечко екстри и лампички и сме вече премиум!
  • #14
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Папагал ( преди 3 години )
    Какво Волво и премиум, ха-ха, освен цени друго нищо.
  • #13
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Селянин номер12 толкова автовоза с немски вмирисаните *** са минали през ръцете ми, че ти толкова чекий не си направил. А ти стой на село и си мечта за *** селски премиум от турска Германия.
  • #12
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    всичко което е на четири колела има волан и двигател по днешните стандарти е премиум само като погледнеш ценовите листи и свят ти се завива премиум са автомобили които са произведат в малко бройки бугати пагани кьонигсег всичко друго което слиза от конвейера е ширпотреба на висока цена със съмнително качество
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Волво и Алфа може да минат за луксозни коли според мен, обаче Ланд Ровер Дефендер?
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мини, ДиЕс, Волво и Алфа, какво правят в този списък?
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като гледам, поне половината нямат място в премиум? Какво премиум има в мини, волво, ланд ровер..или ГЛЦ, за Тесла да не говорим. Отделно, може ли да дадете опрделение на премиум? Там според мене са само ЕС-клас, 7-*** серия, А8, Бентли, Ролс. Всичко надолу отдавна е масовка..