IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Латвийци показаха най-евтиния електромобил в Европа

Моделът на Dartz Motors ще има пробег от 200 км и ще струва 9999 евро

Латвийската компания Dartz Motors, която нашумя като производител на луксозни и скъпи бронирани всъдеходи, изпрати на изданието Motor1 снимки на малко малко електрическо превозно средство, предназначено за европейския пазар.


FreZe Nikrob EV


Всъщност, за проекта FreZe EV се заговори още през миналото лято, но тогава така и не бяха дадени подробности. Сега става ясно, че серийният вариант на електромобила получава името FreZe Nikrob EV, тъй като друга литовската компания – Nikrob, ще участва пряко в производството.

Трябва също да да се уточни, че електромобилът не е напълно независима разработка на балтийските специалисти, а преобразуван китайски модел Wuling Hongguang Mini EV. Последният се произвежда от съвместно предприятие с участието на General Motors, като е доста търсен в Китай.

Още снимки на електромобила - вижте в галерията:


Версията за Европа ще бъде с две врати и с четири места в салона. Пробегът с едно зареждане на батерията ще бъде около 200 км, което е напълно приемливо за повечето жители на ЕС. От Dartz Motors допълват, че FreZe Nikrob EV, която заради цената си е позиционирана като най-достъпния електромобил на европейския пазар, ще бъде последвана от други модели на ток.

Снимки: Dartz Motors

0 от 500