IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 сменя цвета си в зависимост от температурата

Седанът получи специална боя, която реагира на допир (ВИДЕО)

Любопитно видео, в което е показан процесът по нанасяне на специална боя върху каросерията на Audi A4, беше публикувано на YouTube-канала DipYourCar. Автомобилът изглежда доста ефектно, тъй като при всяка промяна на температурата сменя цвета си.


термобоя


Подобна технология може да бъде използвана много успешно, тъй като придава индивидуалност на превозното средство, а това е важно за много от клиентите. При това не е от огромно значение дали това ще бъде пълно пребоядисване или покриване със специално фолио. Идеален способ е и боя, която е чувствителна към околната температура.

Трябва да се отчете, че работата по нанасяне на боята върху панелите от каросерията отнема. И този, който се наеме са свърши това, трябва да прояви огромно търпение, тъй като се използват специални течни кристали, които променят цветовете си при различни температури.



За разлика от повечето термочувствителни бои, които сме виждали по-рано и в които се използват специални пигменти, този вариант е много по чувствителен към обкръжаващата среда и съответно дава по-голям цветови диапазон.

След нанасяне на базовия Plasti Dip (специална боя), използвана като основа, екипът нанася допълнителни 8 слоя цветни бои, за да се добие желания ефект. От момента на излизане от камерата за боядисване, машината се превръща в истински калейдоскоп от цветове, които могат да се променят и само при докосване на каросерията с ръка.


термобоя

Снимки и видео: DipYourCar

0 от 500