IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley произведе 80 000 бройки от Continental GT

Първият екземпляр от модела все още е в движение

Компанията Bentley обяви, че е произвела 80 000-ия екземпляр от модела Continental GT. Юбилейната машина е слязла от конвейера на завода в Крю през миналата седмица, като за достигането на този тираж бяха нужни 18 години.


Bentley Continental GT


За този период моделът излезе в три поколения, като последното се появи през 2018 година. Първата генерация на купето беше пусната през 2003 година, като стана първото Bentley с 6,0-литров W12, разработен в сътрудничество с Volkswagen Group.

80 000-ото Bentley Continental GT е оборудвано с 4,0-литров битурбо V8 двигател и е боядисано в ярко-оранжевия нюанс на цвета на Orange Flame. От компанията твърдят, че за 18 години производство на модела инженерите са успели да намалят вредните емисии с 48%, като в същото време са увеличили мощността с 27%.

В момента купувачите могат да избират между 17 млн. конфигурации за цвят, оборудване и тапицерия на салона, за да персонализират автомобила си. Припомня се също, че първият Continental GT, слязъл от поточната линия в Крю, все още е в експлоатация, като той принадлежи на производителя.

Снимка: Bentley

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Тойота ... ( преди 3 години )
    произведе над 20млн короли и първите още са в движение.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 3 години )
    Има си хас да не е в експлоатация. Бентли на 18 г. То в България половината коли в експлоатация са на тези години и още много ще карат, без да са от класата на Бентлито. Да не говорим за хилядите жигулки и москвета още по селата и кадети, голфове и астри от 1980-те г., които още срещаме по пътищата.