IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коронавирусът и Брекзит не успяха да спрат Bentley

Компанията от Крю завърши 2020 година с рекордни продажби

Изминалата 2020 година беше кошмарна за автомобилната индустрия, като повечето производители записаха спад на продажбите. Основната причина беше спирането на производството заради коронавируса, както и проблемите, причинени от излизането на Великобритания от ЕС.


Bentley Bentayga 2021


Производителят на луксозни автомобили Bentley обяви, че 2020 година е рекордна в историята на марката. Компанията от Крю е успяла за продаде 11 206 нови коли, което е увеличение с 2% в сравнение с 2019 година.

"Очаквахме по-големи продажби преди пандемията, но като вземете предвид спада в цял свят, постигането на рекордните резултати е най-яркото доказателство за големия потенциал, който имаме", коментира Адриан Холмарк, главен изпълнителен директор на Bentley.

Резултатът на британската компания наистина е впечатляващ, тъй като при първото глобално затваряне през март заводът на компанията спря работа за 2 месеца. А през следващите 9 месеца той работи само на 50% от капацитета си. Благодарение на освежаването на моделите си и най-вече на кросоувъра Bentayga, производителят от Крю успя да постигне впечатляващи резултати.

От компанията уточняват, че най-големият пазар си остава Америка с 27% (+4% в сравнение с 2019 година), следван от Китай - 26% (+48%), Европа - 20 (-11%) и др.

Снимки: Bentley

0 от 500