IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте новото Bentley Bentayga

Луксозният кросоувър вече изминава до 50 км само на ток

Bentley обнови първия си кросоувър още в средата на изминалата 2020 година. Тогава Bentayga мина през задължителния за 5 години на пазара цикъл на освежаване, като получи козметични и инженерни обновления. За задвижването бяха налични V8 и W12 двигатели, а британската компания готвеше и обновена хибридна версия.


Bentley Bentayga Hybrid


Сега хибридният вариант на обновения Bentley Bentayga е официален факт, като отново става въпрос за версия с възможност за зареждане в контакта и пробег само на електричество до 50 километра (по стария цикъл NEDC). За целта, на борда е налична литиево-йонна батерия с капацитет 17,6 киловатчаса.

За задвижването на обновения модел се грижи познатата и отпреди фейслифта комбинация от ДВГ и електромотор: трилитров V6 с мощност 340 к.с. и 450 Нм и електрически двигател със 128 к.с. и 350 Нм. Сумарната мощност на двата агрегата е 450 конски сили, а съвкупният въртящ момент - 700 Нм. Системата позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди и максимална скорост от 254 км/ч.


Bentley Bentayga Hybrid


Освен да измине 50 км само на ток, хибридният Bentayga може да го стори със скорост от 135 км/ч. Налични са три режима на движение - електрически, хибриден (с работа на двата агрегата) и такъв, който използва приоритетно ДВГ и щади батерията. Последната може да се зарежда на станция с мощност 7,2 kW, като напълването й отнема два часа и половина. Налична е и специална функция на навигационната система, която автоматично сменя задвижващия режим в зависимост от планирания маршрут.

Що се отнася до дизайнерските обновления, фейслифтът на Bentayga Hybrid логично следва промените от конвенционалните варианти. Така, налице са обновена предница с по-масивна решетка, матрични светодиодни светлини и променен дизайн на светлините отпред и отзад.


Bentley Bentayga Hybrid


В салона, акцент е информационно-развлекателната система с 10,9-инчов дисплей, която е с намален брой физически бутони, а някои от предходните опции вече са част от базовото оборудване.

Bentayga PHEV е първият хибриден модел на британската марка, като още тази година ще бъде последвана от електрифициран вариант на Bentley Flying Spur.
  
  
Повече снимки на обновения Bentley Bentayga Hybrid вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500