IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се сблъска с нов проблем с емисиите

Екологичните стандарти пречат на компанията да продава някои по-стари автомобили

Германският производител Porsche се сблъска със сериозен проблем с някои от по-старите си автомобили, които се продават от дилърите на марката. Става въпрос за моделите Boxster, Cayman, 911, Panamera и Cayenne, произведени през периода 2012-2016 година, които не отговарят на новите стандарти за вредни емисии, съобщава Business Insider.


Porsche


Компанията няма друг избор, освен да забрани продажба на тези коли, но ситуацията е малко по-сложна от това. Всички засегнати автомобили имат нещо общо - допълнителния пакет Sport Chrono, като от Porsche твърдят, че засега нейните дилъри продължават да работят по същата схема за изкупуване на употребявани автомобили, а вече продадените са „напълно безопасни за шофиране".

Факт е, че към момента дилърите на марката имат забрана да продават някои коли, които са с по-високи емисии, дължащи се допълнителния пакет Sport Chrono. Инженерите на марката в момента работят върху промени в софтуера, който ще бъде поставен на всички засегнати превозни средства.

Проблемът възниква само когато водачът включи режим Sport Plus, тъй като тестването на Porsche показа, че емисиите са в рамките на законовите граници в режимите Normal и Sport. От компанията твърдят, че нито един от сегашните модели в производство, не е засегнат.

В миналото производителят спортни автомобили имаше проблеми с високите емисии на турбодизеловия 3,0-литров V6 двигател, монтиран на кросоувърите Macan и Cayenne, както и на седана Panamera. Компанията дори плати глоба, за да уреди проблема, въпреки че моторът е разработка а Audi. През 2018 г. Porsche обяви, че се отказва от дизеловите двигатели, за да се съсредоточи върху хибридите и електромобилите.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нищо не се разбира от тази статия, което означава, че и преводачът нищо не е разбирал.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Ганю ( преди 3 години )
    Само немско и дизел се кара в България и байганювците не признават други коли.Нафтовите немски пърделници още дълги години ще пушат по магистралите в клета майка България.