IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя Audi SQ5 на магистрала?

Новата версия на крос-купето показва, че дизелът все още е жив (ВИДЕО)

Дизеловият двигател и магистрала без ограничения на скоростта са странна комбинация, но това явно не се отнася за най-новата версия на спортен кросоувър на Audi – SQ5. Крос-купето беше представено в края на миналата година, а сега екипът на Automann-TV имаше възможност да провери максималната му скорост в реални условия.


Audi SQ5


Под капака на Audi SQ5, моделна година 2021, е поставен 3,0-литров V6 двигател с електрически компресор, който развива 341 к.с. и 700 Нм. Той разполага и с мека хибридна система със стартер-генератор, която подобрява ефективността при стартиране.

При премиерата на модела от Audi обявиха, че той ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч. В публикуваното в YouTube видео се вижда, как кросоувърът постига това за 5,48 секунди, което е отлично постижение, тъй като автомобилът е със зимни гуми при ниски температури.



Видеото също показва, че спринтът на SUV-моделът от 100 до 200 км/ч отнема 15,39 секунди. Крос-купето също така успява да развие и скорост от 240 км/ч, като изпитва леки затрудения, но пък е факт, че това не е автомобил за състезания.

В Audi не предвиждат версия RS на Q5, така че не тези, на които подобни характеристики не са им достатъчни, трябва да се ориентират към бензиновата версия 3.0 TFSI. Тя разчита на бензинов турбо V6 с 354 к.с. и 500 Нм, което не е кой знае колко повече от SQ5 TDI. А с представянето си в реални условия то показва, че дизелът все още не е мъртъв.

Още снимки на новото Audi SQ5 - вижте в галерията:


Снимка и видео: Automann-TV

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Тоя да, ама след 5 години дали ще е все още?
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Дизелът, че е жив, жив е, и още как, ама хората, които се опитват да живеят около дизелови пърделници, не им се получава и *** като мухи от вредните му газове, защо ли?
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Едно от малкото свестни клипчета, човекът е избрал подходящо време и участък . А не като разни , дето 10 минутно-клипче правят 10 опита и все настигат някого .