IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След пауза от 5 години Audi връща S8 Plus в гамата си

Новата версия на луксозния седан ще бъде хибрид с над 700 коня

Слуховете, че компанията Audi се готви да възроди легендарната марката Horch и да предлага под нея суперлуксозни автомобили продължават да се появява периодично, но все още не са потвърдени. Факт е обаче, че компанията се нуждае от подобен автомобил, за да може нейният флагман A8 да се бори успешно с Mercedes-Benz, който предлага S-Class във версия Maybach.


Audi S8


В същото време, Audi определено се нуждае и от RS8, което да се конкурира с автомобили като Mercedes-AMG S 63 и BMW M760Li. От Инголщад са категорични, че няма шанс такъв седан да се появи при сегашното поколение на модела (D5), което означава, че версията S8 ще остане на върха на гамата като производителност. В Audi обаче готвят нов вариант на модела – S8 Plus, който се завръща в гамата на марката след 5-годишно прекъсване.

Прототип на модела седана беше забелязан по време на тестове в Северна Швеция, като камуфлажът, с който е покрит, не успява да скрие новостите по автомобила. Той е получи различни предна и задна брони, както и нова форма на фаровете с извивка в долната част, както е и при новото Audi A3. Променена е и решетката на радиатора.

Снимки на интериора липсват, но се очаква версията Audi S8 Plus да получи модернизирана информационно-развлекателна система, както и нови седалки. Като цяло обаче салонът ще запази сегашния стил и други кардинални новости в него няма да има.


Audi S8


Голямата промяна ще бъде в задвижващата система. Под капака на най-мощната версия на флагмана на Audi ще бъде поставен сегашният 4,0-литров V8 двигател с две турбини, който при S8 развива мощност от 591 к.с. Благодарение на меката хибридна технология, която ще използва, моторът вече ще развива около 700 к.с.

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    гл. п. Иван Гешев ( преди 3 години )
    Ей, дали да не си поръчам едно такова с държавни пари... Не, неуместно ми се види. Ще си взема 2 и ще ги менкам.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До #2, човек не разбираш ли от бъзици?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Браво, Сотире, точно така. От Ауди са изчислили, че вие сте потенциални клиенти и че ще поръчате 200 бройки за клубни нужди. Преди да им пишете, не са били започнали с разработката, но след вашето писмо инженерите и дизайнерите са взели петилетката за 2 месеца.
  • #1
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Сотир ( преди 3 години )
    Уууу, най-после! От кога го чакам! Послушали са ни, браво! Преди няколко месеца им писахме на Ауди да пуснат S8 plus (от Ауди клуб - Ямбол), и са ни чули. Евала! България ви обича, Ауди!