IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S - „Лосов тест“ на автопилот в реални условия

Електрическият седан се справи отлично дори на заснежен терен (ВИДЕО)

Съвременните технологии съвсем не са безполезни и доказателството е това видео. В него автомобил беше подложен на „Лосов тест“ при това в напълно реални условия на пътя. И ни доказва, че благодарение на добрата си електроника, колата може да се прави с резки маневри за избягване на препятствие на пътя.


Tesla Model S реални условия


Факт е, че подобна ситуация няма как да бъде моделирана по време на изпитания. Същото така е истина, че Tesla Model S съвсем не е най-маневреният автомобил на американската компания. Той е по-тежък и по-мощен от Model 3, но това не означава, че не е способен на резки маневри, за за запази живота и здравето на шофьора и пасажерите.

Във видеото се вижда, как Model S с активиран режим на автономно движение ловко избягва появил се инзенадващо на пътя лос. Действието се разиграва през нощта на заснежен път някъде в Швеция.



Внимателно вглеждане в кадрите показва, че електромобилът първо иска да заобиколи животното отляво, но след като определя траекторията на движение на лоса, взема решение да мине зад гърба му. Машината поднася, но системата за стабилизация възстановява траекторията и всичко завършва благополучно.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500