IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 европейски коли, които всъщност се произвеждат в Китай

Азиатската държава се превръща в истинско Ел Дорадо за бранша

През тази година няколко нови модела на европейски автомобилни производители ще пристигнат на нашите пазари от Китай, където всъщност се произвеждат и откъдето се изнасят насам. Сред тях има както компактни и масови, така и по-луксозни машини на премиум марки.


европейски коли от Китай


Производството на коли в Китай от страна на европейците си има логика: азиатската държава е най-големия автомобилен пазар в света и е истинско Ел Дорадо за производителите. С около 25 милиона продажби годишно, не е изненада, че европейските компании се натискат да лансират и произвеждат автомобилите си "на терен", като дори дори предлгата специфични модели и модеификации за местния пазар, които тук няма да видим.

Има и обратният вариант: европейските производители имат много заводи в Китай, като редица са и джоинт-венчърите с китайски фирми. Разходите за производство пък са значително по-ниски, което позволява да се трупат печалби дори и след относително скъпото транспортиране до Стария континент със все мита и такси.

В настоящият материал ви представяме 8 модела на европейски производители, които (ще) се произвеждат в Китай и ще се внасят тук:

8 европейски коли, които всъщност се произвеждат в Китай (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Резултатите са на лице, икономиките на всички от Далечния Изток , както и сащ вече са над нивата от преди корона-кризата , за разлика от умните европейци - една година без туризъм и се изтичаме в канала на историята
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    колко коефициент на интелигентност трябва да има някой за да си купи китайско волво и да си въобразява,че кара шведска кола
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И да се чудиш на наглата ценова политика на китайчетата от Волво.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ми ко съ чудити!? От години си чакам китайската Дачия, нещо много се забавиха :)
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Гоуст ( преди 3 години )
    Колко "екологична" планета караме с контейнеровози произведени със замърсявящо производство коли у Европа и това как само вдига благосъстоянието на европееца който не произвежда нищо и пулни чужди гуши.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ако западняците от двете страни на Атлантика не наложат като потребители тотален бойкот на Китайски стоки..света не го чака нищо добро в бъдеще.
  • #4
    24 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    алчните Европейски и Американски големи компании направиха Китайците световен фактор само за 3-4 десетилетия. съответно Американците и Европейците продължиха да купуват Китайски стоки без да се замислят, че скоро ще станат роби на азиатците. Лудото Тръмпи се усети и имаше желание да промени нещата докато има шанс...но какво му спретнаха да го свалят видяхме целия свят последната година. уж от прилеп дошло
  • #3
    17 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Честито! Чакат ни следните събития:1. Китайците ще станат богати и ще почнат да изразходват толкова природни ресурси и да замърсяват толкова колкото и европейците и американците. В резултат планетата Земя ще свърши за нула време.2. Европейската средна класа ще почне да се топи (това се случи с американската) и ще дойдат времена в които Европа ще фалира защото доходите ще падат, а разходите за социални и пенсии няма да се орежат навреме. Честито!
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Относно Ситроен ( преди 3 години )
    Новия Ситроен Ц5 ще се произвежда и в Европа, вече има шпионски снимки заснет в Германия
  • #1
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Франсетата... ( преди 3 години )
    да не се ядостват толкова! Определено в Китай производството е по-качествено от френските "оригинали", особено на рено.