IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модел от Китай заменя Volkswagen Tiguan Allspace в Европа

Новият Tayron идва на мястото на 7-местния кросоувър

Гамата на Volkswagen в Китай е внушителна но и малко объркваща заради двата джоинт-венчъра на германците там. Сътрудничеството с компаниите SAIC и FAW доведе до създаването на много модели, които се предлагат само и единствено в Поднебесната империя. Но това може скоро да се промени.


volkswagen tayron


Предлаганият в момента само в Китай кросоувър Volkswagen Tayron е една от рожбите на немско-китайската дружба. Според източници от компанията, много е вероятно този модел да бъде представен в Европа през следващите години. И да замени настоящият 7-местен Volkswagen Tiguan Allspace.

Изданието Automotive News се е сдобило с вътрешен документ на Volkswagen, който уговаря подробности около производството на голям SUV със седем места в завода на марката във Волфсбург, Германия. Този модел ще е заимстван от "произвеждания понастоящем в Китай Tayron", който е на същата MQB архитектура като Tiguan и Allspace. Документът е бил предназначен за местните работнически синдикати.


volkswagen tayron


Производството на Volkswagen Tayron в Европа не е толкова голяма изненада, тъй като слухове за това се появиха още с представянето на концепцията Advance Mid-Size SUV през 2018 година, която роди серийния модел по-късно. Очаква се производството на новия кросоувър да стартира през 2024 година, което ще рече, че машината ще е базирана на следващото поколение на автомобила за китайския пазар.

Решението на VW е породено от желанието на марката да има отделен модел в Европа, позициониран между Tiguan и Touareg, вместо да продължи да внася произвеждания в Мексико Tiguan Allspace. Все пак, бъдещата машина няма да е просто копие на Tayron със спецификациите си за китайския пазар, а ще бъде модифицирана за да отговори по-добре на нагласите у европейските клиенти. Подобен пример е компактният Tharu от азиатската гама, който бе премоделиран и лансиран като Taos в САЩ.


volkswagen tayron


Tayron няма да е единственият нов SUV, подготвян от Volkswagen за Европа. Очаква се догодина в Испания да стартира производство на предлагания в Южна Америка компактен кросоувър Nivus.

Снимки на актуалния Volkswagen Tayron вижте в галерията:

0 от 500