IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Емблематичните фигурки в автомобилната индустрия

10 иконични орнамента, които вече все по-рядко можем да видим

Автомобилният дизайн е безспорно едно от големите съвременни изкуства. Начинът по който изглежда една кола директно може да ни внуши какво чувстваме към нея и един от основните фактори при покупка. А един от доста важните фактори при дизайнa е автомобилната емблема, която в миналото бе предшествана от различни фигурки и орнаменти, които красяха капаците на колите.


автомобилни фигурки


В наши дни, подобни красиви орнаменти красят само най-луксозните или лимитирани серии автомобили. Макар вече да са поизоставени от автомобилните производители, все още може да си спомним за някои от най-красивите и иконични автомобилни орнаменти, които се слагаха на капака на машините, за да представят великолепието или амбициите на дадена марка.

Нека ви покажем 10 автомобилни фигурки, които успешно могат да си съперничат с някои от най-красивите статуи в големите музеи по света. Част от тях все още можем да видим на автомобили от дадена марка, а други вече са в историята.

Най-емблематичните фигурки в автомобилната индустрия (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500