fallback

Култовото Renault 5 възкръсна като електромобил

Хечбекът ще стане символ на трансформацията на марката

Едновременно с представянето на плана "Ренолюция" френският производител представи Renault 5 Prototype – компактен градски автомобил, вдъхновен от популярността на легендарния модел R5. Машината засега е концептуален модел, но ще се появи в серийно производство.

Екип от дизайнери под ръководството на Жил Видал е обединил съвременния стил на марката с оригиналната "петица", като това се усеща особено при избора на материали за оборудването. Предното и задното лого светят, а фаровете срещу мъгла в бронята изпълняват и ролята дневни светлини. Люкът за зареждане е скрит във въздухозаборник на капака.

Според замисъла на авторите, решетката на радиатора и задното лого трябва да припомнят за историческото R5, а лицевата част и платът в салона да предизвикват аооциации с премиум-модел. Френският флаг в огледалата пък показва страната, в която е произведен електромобилът.

Уви, засега няма никакви технически характеристики. Знае се само, че Renault 5 Prototype трябва да се превърне в символ на марката в епохата на „новата вълна“ (Nouvelle Vague).

Като цяло, компанията предвижда до 2025 година да предложи 14 нови автомобила, половината от които ще бъдат изцяло електрически.        Още снимки на прототипа - вижте в ГАЛЕРИЯТА:

Снимки: Renault

fallback
  • #17
    Бай Ганю ( преди 3 години )
    Шофьорите на немски варели са нагли и ***, не дават мигач, гледат да натиснат, да прецакат, не знаят елементарни правила за движение.Не случайно символ на селяндурщината е Фолцваген и дериватите му Алди.Интелигентните хора карат автомобили различни от немскитеФакт неоспорим.
  • #16
    Факт! ( преди 3 години )
    Българските гeйски германофили немогат да приемат факта че българинът харесва Рено и френските коли като цяло
  • #15
    до Кико ( преди 3 години )
    Случайно да се казваш Светлин?
  • #14
    v-1 ( преди 3 години )
    Бях забравил, че в БГ-то всички карат само луксозни и премиум автомобили :))))Само, че от тия 'премиуми' на по 15-20 години, на които им слагат гуми втора ръка :))Та затова някаква масова марка не ви е по вкуса... :)))
  • #13
    Мхм ... ( преди 3 години )
    направо тръпки те побиват
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    Петичката е страшна.
  • #11
    рено.БъГъ ( преди 3 години )
    Ай ся! Култувуто ренде ше плюват! Чи то по-култуво от тва има ли? Е па нема!! Насааам народее, който купи 2 рена ши има и подарък дачия за тъщътъ!
  • #10
    м даааа ( преди 3 години )
    Колеги, ам какво очаквате, все пак и първообразът не е забележителен в дизайн или пък нововъведения.
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Готино е. А чара му много повече от нула
  • #8
    Щирлиц ( преди 3 години )
    Отвратително.
fallback
Последни