IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai пуска малък кросоувър с 280 коня

Спортната версия на Kona ще излезе на пазара през тази година (ВИДЕО)

Компанията Hyundai публикува видео и снимки, като разкри и подробности за спортната версия на кросоувъра си Kona, който ще получи добавка N към името си. Премиерата на автомобила ще се състои по-късно тази година.


Hyundai Kona N


Южнокорейският производител официално потвърди, че Kona N ще получи 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който работи с роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Мощността на двигателя ще бъде 280 к.с., колкото развива и аналогичният агрегат на хот-хеча Hyundai i30 N.

От компанията допълват, че кросоувъът ще получи голям брой системи за спортно шофиране, в това число и функция Launch Control, осигуряваща максимално бърз старт от място.


Hyundai Kona N


Ако се съди по снимките, новият модел ще се отличава от стандартната версия по подобрената аеродинамика, двете тръби на изпускателната система, големите джанти и спортните спирачни апарати, боядисани в червено.

Стандартният Hyundai Kona се предлага с бензинови турбомотори, развиващи от 120 до 200 к.с.с, както и с хибриден агрегат, в чиято основа е 1,6-литров двигател със 106 к.с. Кросоувърът е достъпен и в изцяло електрически вариант.



Снимки и видео: Hyundai

0 от 500