IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви революционeн дисплей и ново поколение на iDrive

Технологиите ще дебютират виртуално, преди да бъдат поставени в сериен модел

Компанията BMW реши да отбележи 20-годишнината на системата iDrive, като представи най-новите си технологии в тази област. Тяхната премиера ще се състои на изложението за потребителска електроника CES (Consumer Electronics Show), което тази година ще бъде проведено виртуално.


BMW iDrive


Технологията iDrive се появи през 2001 година, като дебютира на седана 7-Series. Благодарение на нея от салона бяха премахнати традиционните физически бутони, като техните функция бяха поети от контролер във формата на шайба, от който се управляваше мултимедийната система.

Сега BMW разкрива малка част от новото поколение на системата. От компанията твърдят, че при него акцентът пада върху взаимодействието между водача и автомобила. Подобрената операционна система ще помага на електрониката да работи с по-голямо количество данни, а това означава и повече функции.


BMW iDrive


Това ще се отнася за много популярните в наши дни сервизни системи, работещи в онлайн-режим, както и за функцията за обмен на информация между превозните средства. Благодарение на нея, например, автомобилът ще получава и показва предупреждения за опасност от други превозни средства на марката, а също така ще може да търси и места за паркиране.

Новата технология, която ще разчита и на революционна система от сензорни дисплеи в салона, ще дебютира на серийния електрически кросоувър BMW iX, чиято премиера е предвидена за тази година.


BMW iDrive

Снимки: BMW

0 от 500