IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя 23-годишен Mercedes-Benz CL 500 на аутобан?

Знаменитото купе си остава един от впечатляващите автомобили на марката (ВИДЕО)

За феновете на марката Mercedes-Benz, моделът S-Class (W140) си остава един от най-добрите в историята. Това се отнася и за неговата купе-версия, която стана CL-Class през 1996 година.


Mercedes-Benz CL 500


Дали обаче повече от 2 десетилетия по-късно този автомобил има всичко необходимо, за да се представи впечатляващо на участък от аутобан в Германия, където няма ограничения на скоростта.

Отговор на този въпрос се опитва да даде екипът на TopSpeedGermany, който тества машината и качи видеото в канала си в YouTube. В случая става сума за Mercedes CL 500 от 1997 година, който е задвижван от популярния 5,0-литров V8 двигател M119, рекламиран като един от най-добрите мотори в историята на марката. Той развива мощност от 322 к.с. и 470 Нм.



На хартия този автомобил развива максимална скорост от 250 км/ч, като в случая водачът без никакви проблеми успява да ускори до 220-230 км/ч, което си е добро постижение за кола на 23 години. Това, което също направи добро впечатление, е липсата на шум от вятъра и гумите, когато този CL достигна максималната си скорост.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До #1 ( преди 3 години )
    Много си прав, но си разчовъркай мозъка защо е така.
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #1 ето ме - тук съм. Така е :). Изключението което показват на това клипче не може и да го сънуваш да дойде при тебе. Ти ще си купиш нещо наподобяващо на външен вид от Горубляне/Дупница и ще си мислиш, че си номер 1, докато не дойде първата сметка ;)
  • #7
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Проблема с омразата по "*** с 20 годишния изтърбушен баварец" идва от това, че въпросният *** няма пари за ***, взима бмв 7-ца за 10к или по- малко (в меко казано "съмнително" състояние) и после няма пари да смени една крушка, да не говорим за поддръжка. Помня едно лято, един с една 7ца е38, 4-те прозорци отворени, а на вън не се диша от жега.Ако имам пари за нова кола (60-100к лева) винаги бих избрал по- стара (до 20на хил. по- висок клас) и останалите за поддръжка.
  • #6
    33 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма нищо странно в това една стара кола да е на малко километри. Особено когато става въпрос за висок клас автомобил които е бил собственост на богат човек. Българите гледат от гледната точка на бедния човек и затова им се вижда невъзможно. А не се замислят че богатите имат по много коли и не карат една и съща кола всеки ден. Нормално е да е на всяка кола да и навиват по 2-3 хил. км на година. Освен това богатите си държат колите в хубави гаражи и така се запазват.
  • #5
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    моята от 2002 е на реални 300к (обикновена кола), така, че някоя по- гаражна (тип съботно- неделна) е възможно да е на такива километри. Но не от Горубляне. Има escort cosworth от чужбина на по 40-50 хил мили, а това е кола от 1992- 94
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Един познат има предната S-ка , купе във високото изпълнение , бензин - абе стабилна , удобна кола , но си е мудна, настъпваш и набира но килограмите се усещат
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    преди милениума автомобилите се проектираха от инженери след това от милениали
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    това е фак нюз ( преди 3 години )
    Къде ги тея 23-годишни коли с 200 хил км на километража?
  • #1
    28 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сега ще се появи някой да каже, че това е 20 годишен варел, който струва колкото вноската за новата му шкода, и как нова дачия за същите пари е по- добрата кола