IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz се отказва от знаков модел

Производството на суперколата AMG GT R приключва на 29 декември догодина

Компанията Mercedes-Benz ще спре производството на един от най-впечатляващите си модели - купето AMG GT R, съобщава Motor1, като се позова на видео, публикувано на Youtube-канала Allcarnews.


Mercedes-AMG GT


От него става ясно, че производството на германската суперкола вероятно ще бъде прекратено на 29 декември 2021 година. Авторът на видеото прави подобен извод, като се позовава на електронно писмо, изпратено до дилърите на Mercedes-Benz. В него се казва, че приемът на поръчки за модела ще бъде прекратен на 29 декември.

Припомня се, че Mercedes-AMG GT е спортен автомобил с две места, който представлява приемник на Mercedes-Benz SLS AMG. Машината беше представена на автосалона в Париж през 2014 година. Първоначално бяха пуснати версиите GT с 476 к.с. и 600 Нм и GT S с 510 к.с. и 650 Нм.

Последна се появи модификацията AMG GT R, при която същият 4,0-литров битубо V8 двигател развива 577 к.с. и 700 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди.


Mercedes-AMG GT


От Mercedes-Benz засега не са коментирали новината, но се предполага, че евентуалното спиране на AMG GT R е свързано с плановете на компанията за възраждане на модела SLS AMG.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500